Reputation management in the digital age: The role of public relations in framing public opinion and its impact on business consistency
Dijital çağda itibar yönetimi: Kamuoyu çerçevesinde halkla ilişkilerin rolü ve iş tutarlılığına etkisi
- Tez No: 794423
- Danışmanlar: PROF. DR. AKIN MARŞAP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İletişim süreci, Halkla İlişkiler, Dijital Çalısma Tutarlılığı, İtıbar Yönetimi, Communication process, Public Relations, Digital Age, Business consistency, Reputation Management
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 186
Özet
Etkili iletişim için planlar geliştirirken, şirketler hedef kitlelerinin ilgi alanlarını ve gereksinimlerini incelerler: Bir kuruluş ile paydaşları arasındaki ilişki, kuruluşu başarısını ve itibarını önemli ölçüde etkileyebileceği için çok önemlidir. Halkla olumlu bir ilişki kurmak ve sürdürmek, halkla ilişkiler ekibinin üzerinde çalıştığı misyonlardan biridir. Hem iç hem de dış düzeylerde topluluk katılımı, kriz yönetimi ve kurumsal imaji ilgilendirdiği için iletişim temel sürecin en onemli parcasıdır. Bir kuruluş ile halkı arasındaki paylaşılan ilişkinin doğası, iş üzerinde çeşitli şekillerde önemli bir etkiye sahiptir; bu nedenle, iş tutarlılığını korumak çok önemlidir. Bu çalışma, halkla ilişkilerin yıllar içerisindeki gelişimini ele almakta, bileşenlerini ve kurumun yaşam döngüsündeki önemini açıklamakta ve iletişim sürecinin temellerini ortaya koymaktadir. İşletmenin tutarlılığını değerlendirmede ana faktör, hedef kitle veya genel kamuoyudur, bu faktorler şirketin pazardaki varlığını kontrol eden anahtar olcutlerdır. Anketler ve durum çalışması sonuçlarına bakıldığında, bu üç değişken arasındaki ilişki oldukça önemlidir. Bu çalışma, halkla ilişkiler, kamuoyu ve iş tutarlılığı arasındaki bağlantıya ilişkin teorik araştırmanın uygunluğunu araştırmak için iki anket ve bir olgu çalışması yürütür. Anketlerin ve olgu çalışmasının sonuçlarına bakıldığında, üç değişken arasındaki bağlantı son derece kritik bir rol oynamaktadır. İşletme varlığı ile halk arasındaki ilişki, işletmenin tutarlılığı için oldukça önemlidir ve başarılı bir itibar yönetimi için halkla ilişkiler yönetimi, işletme organizasyonu ile halk arasında bağ kurmaya yardımcı olan anahtar faktördür.
Özet (Çeviri)
Companies examine the interests and requirements of their target audiences when developing effective communication plans their target audience. The relationship between an organization and its public is crucial because it significantly impacts the success and reputation of the organization. It is the heart of the communication process, as it takes care of community engagement, crisis management, and the corporate image at both the internal and external levels. The nature of the shared relationship between an organization and its public has a significant impact on business in several ways; therefore, it is crucial to maintain business consistency. This study includes methodological data collection strategies, such as quantitative and qualitative data collection and secondary data from previously validated surveys and study cases of PR professionals and academics. It goes through the development of public relations over the years and explains its components and importance in the corporation's life cycle. It reveals the basics of the communication process. This study undertakes two surveys and a case study to investigate the conformity of the theoretical investigation on the link between public relations, public opinion, and business consistency. The first survey was conducted through emails sent to public relations practitioners and public relations associations. The second survey was conducted through emails and messages to Facebook users. Results were extracted with the help of SPSS software. Seeing the results of the surveys and the case study, the bond between the three variables is very critical, the relationship between the public and the business entity is essential to this business's consistency, and public relations management is the key to having successful reputation management that will help to create the bond between the business organization and the public.