Internal control in Nigeria tertiary institutions a study of selected universities in Nigeria
Nijerya üçüncü kurumlarda iç kontrol
  1. Tez No: 797546
  2. Yazar: VICTOR OLUMIDE ADEYEMO
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ESİN NESRİN CAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İç Kontrol, Sürekli İyileştirme, Nijerya Eğitim Sistemi, Yüksek Öğrenim, Internal Control, Continuous Improvement, Nigerian Educational System, Tertiary Education
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Tek tek Nijerya eğitim sektörü, sistemi içinde boşluklar yaşadı, bunlardan biri yerinde zayıf internet kontrollerinden kaynaklanıyor, etkili kontrolün olmaması, niteliksiz öğretim kadrosunun öğrenciler tarafından etkisiz öğrenmesi ve fonların kötü yönetimi ve benzeri açılardan çeşitli mücadelelere yol açtı. yükseköğretim eğitim sistemine bir göz atıyor nijerya yükseköğretim kurumlarında kullanılan mevcut iç kontrol çerçevesi nijerya eğitim sektöründeki sürekli kötü gelişmenin neden olduğu sorunlar ikincil veri toplama benimsendi ve bu alanda bilgi toplamak için kullanıldı, çalışma etkili bir iç denetimin benimsenmesini garanti eder nijerya yükseköğretim kurumlarında kontrol sistemi nijerya'da eğitim kalitesini artırmanın bir aracı olarak sunucu aynı zamanda nijerya yükseköğretim kurumlarındaki personeli etkin bir internet kontrol sisteminin uygulanmasında oynadığı önemli rollerin ingilizcesi.
Özet (Çeviri)
The Nigerian educational system has had several flaws, one of which is owing to a lack of internal controls. Lack of effective governance has resulted in a variety of issues, including untrained teaching personnel, inefficient student learning, and financial mismanagement, among other things. This research looks at the Nigerian higher educational system, the existing internal control framework in use at tertiary institutions, the challenges caused by a lack of internal control, the way ahead, and assuring continual progress in the Nigerian educational sector. In this sector, secondary data collecting was embraced and used to obtain information. The study proves that implementing an efficient internal control system in Nigerian tertiary institutions improves the quality of education in the country. It also informs workers at Nigerian tertiary institutions about the critical responsibilities that they play in implementing an efficient internal control system.