Blastokist aşamasında embriyo transferi yapılan dondurulmuş embriyo transferi sikluslarında modifiye doğal sikluslar ile hormon replasman tedavisi sikluslarının gebelik oranlarının karşılaştırılması: Retrospektif değerlendirme
Comparison of pregnancy rates of modified natural cycles and hormone replacement therapy cycles in frozen embryo transfer cycles with embryo transfer at blastocyst stage: Retrospective study
  1. Tez No: 800543
  2. Yazar: SELİN GÜNEY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT ÖZEKİNCİ
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Kadın Hastalıkları ve Doğum, Obstetrics and Gynecology
  6. Anahtar Kelimeler: Dondurulmuş embriyo transferi, endometriyal preparasyon, klinik gebelik, Frozen embryo transfer, endometrial preparation, clinical pregnancy
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Blastokist Aşamasında Embriyo Transferi Yapılan Dondurulmuş Embriyo Transferi Sikluslarında Modifiye Doğal Sikluslar ile Hormon Replasman Tedavisi Sikluslarının Gebelik Oranlarının Karşılaştırılması: Retrospektif değerlendirme Son yıllarda donmuş embriyo transferi kullanımı hızla artmıştır. Donmuş embryo transferi öncesi endometrial preparasyonun optimizasyonu önem arz etmektedir. Donmuş embriyotransferi için endometriyal hazırlık, doğal bir döngü veya bir hormon replasman tedavisi (HRT) döngüsü ile gerçekleştirilebilir. Bugüne kadar, birçok çalışmada donmuş embriyo transferi için endometriyal hazırlama yöntemlerini karşılaştırılmış ancak bu çalışmaların sonuçları tutarlı değildir. Bu çalışmada Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakülesi Yardımcı Üreme Teknikleri Kliniğine başvuran ve donmuş embryo transferi yapılan 20-37 yaş aralığındaki hastalar retrospektif olarak incelendi, toplamda 30 adet modifiye doğal siklus protokolü 30 adet de HRT siklus protokolü uygulanan; benzer özellik taşıyan toplamda 60 hasta dondurulmuş embryo transferi sonrası pozitif hcg değeri, biyokimyasal gebelik oranı, klinik gebelik oranı, abortus oranı ve devam eden gebelik oranları incelenmiştir. Bu oranlar sırayısla modifiye doğal siklus grubunda %76.7, %8.7 , %91.3, %17.4, %82.6 iken. HRT siklus grubunda %63,3, %5,3, %94,7, %15,8, %84,2 şeklindedir. Sonuç olarak iki tip endometriyum hazırlama yönteminin birbirine üstünlüğü gösterilememiştir.
Özet (Çeviri)
Comparison of Pregnancy Rates of Modified Natural Cycles and Hormone Replacement Therapy Cycles in Frozen Embryo Transfer Cycles with Embryo Transfer at Blastocyst Stage: Retrospective Study Frozen embryo transfer has grown rapidlyin recent years. Optimization of endometrial preparation before frozen embryo transfer is important. Endometrial preparation for frozen embryo transfer can be accomplished with a natural cycle or a cycle of hormone replacement therapy (HRT). To date, many studies have compared endometrial preparation methods for frozen embryo transfer, but the results of these studies are inconsistent. In this study, patients between the ages of 20 and 37 who applied to the Reproductive Techniques Clinic of Akdeniz University Faculty of Medicine and underwent frozen embryo transfer were retrospectively analyzed. A total of 30 modified natural cycle protocols and 30 HRT cycle protocols were applied; Positive hCG value, biochemical pregnancy rate, clinical pregnancy rate, abortion rate and ongoing pregnancy rates were examined after frozen embryo transfer in these two group. These rates were 76.7%, 8.7%, 91.3%, 17.4%, and 82.6% in the modified natural cycle group, In the HRT cycle group, it was 63.3%, 5.3%, 94.7%, 15.8%, 84.2%. As a result, no superiority was found between the two types of endometrial preparation methods.