Impact of mobile marketing on comsumer behaviour in the cosmetic industry
Kozmetik sektöründe mobil pazarlamanın tüketici davranışlarına etkisi
  1. Tez No: 801573
  2. Yazar: ASSALA MANSOURI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil reklamcılık, güvenilirlik, eğlence, izin, bilgilendirme, Mobile advertising, credibility, amusement, permission, informativeness
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu analizin ilham kaynağı, günümüz ortamında insanların işletmelerin nasıl çalıştığını anlama ihtiyacından geldi. İnsanlar, müşterilerin ürünlerini satın almalarını sağlamak için işletmelerin çeşitli manipülasyon stratejilerini nasıl kullandıklarını anlamalıdır. Bu araştırma, bireylerin marka pazarlama manipülasyonunun sonuçlarını ve işletmelerin sıradan insanların dar görüşlülüğünden nasıl kâr elde ettiğini anlamalarına yardımcı olacak bir rehber görevi görüyor. İşletmeler, müşteri sadakati oluşturmak için olumlu duyumlar yaratmaya çalışırlar. Birçok reklam sadece eğlence amaçlı olduğundan, ilk bakışta her şeyi satmaya çalışmazlar. Bunun yerine, tekrar tekrar izlemek ve arkadaşlarımıza göstermek istediğimiz büyüleyici bir reklam yaratıyorlar. Güçlü bir destek sisteminin yardımı olmadan bu başarı ölçüsüne ulaşamayabilirdim. Öncelikle ve esas olarak sevgi dolu ve anlayışlı ebeveynlerim; ikincisi, çalışma prosedürü sırasında düzenli olarak rehberlik ve teşvik sunan profesörüm ve panel üyeleri. Devam eden desteğiniz için çok teşekkürler
Özet (Çeviri)
The inspiration for this analysis came from the need for people in today's environment to comprehend how businesses work. People must comprehend how businesses use various manipulation strategies to get customers to purchase their items. This research serves as a guide to assist individuals to comprehend the consequences of brand marketing manipulation and how businesses profit from common people's shortsightedness. To build customer loyalty, businesses seek to create positive sensations. Because many advertisements are only for fun, they don't try to sell everything at first glance. Rather, they create a fascinating advertisement that we want to watch again and over again and show to our friends. I might not have been capable to attain this measure of success without the help of a strong support system. Primarily and principally, my loving and understanding parents; secondly, my professor and panel members, who have all offered regular guidance and encouragement during the study procedure. Thanks a lot for your continued backing.