Understanding the impact of political art on the Arab Spring: A survey research to determine the perspective of young people
Siyasi sanatın Arap Baharı üzerindeki etkisini anlamak: Gençlerin bakış açısını belirlemeye yönelik bir anket araştırması
- Tez No: 801670
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÜNAL ERİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Sosyoloji, Political Science, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Politik Sanat, Grafiti, Arap Baharı, Sosyal Medya, Sokak Sanatı, Political Art, Graffiti, Arab Spring, Social Media, Street Art
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Küresel İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tez, Arap Baharı sırasında siyasi sanatın rolüne ve acımasız rejimleri devirmek için gençlerin vicdanını nasıl şekillendirdiğine dair bir araştırmadır. Bu araştırma, Mısır, Lübnan, Libya ve Suriye olmak üzere dört ülkede siyasi sanatın nasıl etkili bir araç olarak kullanıldığının ve kaç formda siyaset sanatının tiranlığa karşı duruş mesajı yaydığının bir değerlendirmesidir. Literatür, bu ülkelerin sokaklarında halkın zorbalara karşı meydan okumasını gösteren farklı siyasi görsel sanatlar ortaya çıkarmıştır. Bununla birlikte, görsel sanatın gençliğin elinde nasıl önemli bir araç haline geldiğini anlamak ilginçtir. Araştırma açısından zengin bu dört ülkeden genç nüfus, kişisel bağlantılar ve departman arama yoluyla belirlendi. Tüm katılımcıların yanıtlarını almak için bir anket formu hazırlanmıştır. Potansiyel katılımcılara anket linki gönderilmiş ve anketi doldurmaları istenmiştir. Ayrıca tüm katılımcılara anketin detayları ve verilerinin nasıl kullanılacağı anlatıldı. 56 cevap alındı ve bunlar ilginç bulguları ortaya çıkardı. Ankete katılanların çoğunluğu, politik sanatın devrim ve halk ayaklanmaları için bir araç olduğuna inanıyor. Ayrıca, yanıt verenler grafiti ve resim gibi politik görsel sanatın farklı biçimleriyle uğraştıklarını da ortaya koydular. Katılımcılar ayrıca görsel sanatlarını yaymak ve acımasız rejimlere karşı ayaklanma mesajlarını yaymak için sosyal medyayı bir araç olarak kullandıklarını belirtmişlerdir. Bu şekilde, yanıt verenler halk ayaklanmaları sırasında görsel sanatın kullanılmasını desteklediler
Özet (Çeviri)
This thesis is an investigation into the role of political art during the Arab Spring and how it shaped the conscience of young people to overthrow brutal regimes. This research is an evaluation of how political art was used as an effective tool and how many forms of pollical art spread the message of standing against the tyranny in the four countries, Egypt, Lebanon, Libya, and Syria. The literature has revealed different political visual art in the streets of these countries which demonstrated the defiance of the population against the tyrants. However, almost a decade it is interesting to understand how that visual art became a significant tool in the hands of youth. In this research-rich, the young population from the four countries were identified through personal links and via departmental search. A survey questionnaire was prepared to get the responses of all the participants. The survey link was sent to the potential participants, and they were asked to complete the survey. Moreover, all the participants were provided with details of the survey and how their data is going to be used. 56 responses were obtained and these revealed interesting findings. The majority of respondents believed that political art is a tool for revolution and popular uprisings. Furthermore, respondents also revealed that they have engaged in different forms of political visual art such as graffiti, and paintings. The respondents also stated to utilize social media as a medium to propagate their visual art and spread their message of rising against brutal regimes. In this way, the respondents favored the use of visual art during popular uprisings.