السرد في رواية جينوسايد دراسة اسلوبية للروائي فهمي الشيخو
Roman yazarı Fehmi eş-Şeyho'nun Soykırım adlı romanında anlatım üslubu (Üslub çalışması)
- Tez No: 806734
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KUTAIBA FARHAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: tarihi roman, soykırım, anlatım, historical novel, genocide, narration
- Yıl: 2023
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Araştırma, romancı Fehmi Şeyho'nun romanın bahsettiği katliamların detaylarını aktarmadaki yaratıcılığını ve en önemlisi tarihi aktarmanın tarafsızlığını gördüğümüz (Soykırım) romanındaki anlatım unsurlarını tespit etmeyi amaçlamaktadır. olaylar ve gerçekler, bu yüzden en zor anları duygusal bir üslupla resmetmeye başvurmuş, anlatıcının sürgün hayatını yaşadığını ve bu romanı sürgünde yaşadığını, mağdurların yaşadığı panik halini insanı yaşatacak kadar duygusal bir üslupla resmetmiştir. , böylece roman (Soykırım) insan yıkımı noktalarının altından canlı çıktı, yani hayatın anlamını iyi bilerek canlı çıktı ve araştırmacı, yazarın ihtiyaç duyduğu herhangi bir yaklaşımı hatırlamayı ortadan kaldıran bütünleştirici yaklaşımı izledi Tez üç bölüm giriş ve sonuç, kaynaklar üzerine inşa edilmiştir.Girişte anlatımı dilsel ve deyimsel olarak tanımlamaya, ardından romanın özetine ve romancının yaşamının özetine gelinmiştir.Birinci bölüm unsurları ele alır. (zaman) ve (yer) terimleriyle anlatımı ve ikinci bölüm (vizyon), (anlatıcı) ve (vizyon) terimleriyle anlatıyı ve son olarak üçüncü bölüm (anlatı araçları) ile ilgilenir. ), (tanımlama) ve (diyalog) açısından ve ardından sonuçlar, ki bunlardan en önemlisi zamanın Genosid romanının en önemli unsurlarından biri olduğudur ve bu da tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. iç diyaloğu kapatmak için kullanılır beni romanda ikinciyi pek görememek için.
Özet (Çeviri)
The research aims to identify the elements of the narration in the novel (Genocide), in which we see the creativity of the novelist Fahmy Sheikho in conveying the details of the massacres that the novel talks about, and most importantly, the impartiality of conveying historical events and facts, so he resorted to portraying the harshest moments in an emotional way that makes a person live in a state of panic experienced by the victims, that the narrator lived the life of displacement and wrote this novel during the exile in which he was, so the novel (Genocide) came out alive from under the points of human destruction, so it came out alive knowing the meaning of life well, and the researcher followed the integrative approach that eliminates the recall of any approach needed by the writer The thesis was built on the introduction of three chapters and conclusions, the sources. In the preamble, it came to define narration linguistically and idiomatically, then a summary of the novel and a summary of the life of the novelist. The first chapter deals with the elements of narration in terms of (time) and (place), and the second chapter deals with (vision). Narrative), in terms of (narrator), and (vision), and finally the third chapter, which dealt with (narrative means), in terms of (description) and (dialogue), and then results, the most important of which is that time is one of the most important elements of the Genoside novel, which is clarified by During the analysis, the external dialogue technique was used to cover the internal dialogue me so that the second can hardly see in the novel.