Sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin girişimciliğe entegrasyonu üzerine kavramsal bir çalışma
A conceptual study on the integration of sustainability and digitalization into entrepreneurship
  1. Tez No: 807380
  2. Yazar: FAARES SOHAEL SHIBAN SHAABAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ PEMBE GÜÇLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikiyatri, Psychiatry
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilir girişimcilik, dijital girişimcilik, sürdürülebilir dijital girişimcilik, dijital sürdürülebilir girişimcilik, Sustainable entrepreneurship, digital entrepreneurship, sustainable digital entrepreneurship, digital sustainable entrepreneurship
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme, girişimcilik araştırmalarında iki merkezi taraftır, son yıllarda ise ortaklaşa tartışılmaktadır. Literatüre bakıldığında geçmiş çalışmalarda sürdürülebilir kalkınmayı ilerletmede dijitalleşmenin potansiyeli araştırılmaktadır. Fakat girişimciliğin sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ile entegrasyonuna odaklanan yeterli sayıda çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışma, bu üç kavramın entegrasyonunu ortaya çıkarmak için literatürün sistematik bir incelemesini içermektedir. İnceleme sonucunda dijital teknolojilerin kullanımı yoluyla sürdürülebilirlik için herkese uyan tek bir çözüm olmadığı ve sürdürülebilir iş modellerinin etkinliğini artırmak için dijital teknolojilerin entegrasyonun gerekli olduğu sonuçlarına ulaşılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Sustainability and digitalization are two central parties in entrepreneurship research, but have been discussed jointly, especially in recent years. Looking at the literature, past studies explore the potential of digitalization in advancing sustainable development. However, there are not enough studies focusing on the integration of entrepreneurship with sustainability and digitalization. This study includes a systematic review of the literature to reveal the integration of these three concepts. As a result of the review, it is concluded that there is no one-size-fits-all solution for sustainability through the use of digital technologies and that the integration of digital technologies is necessary to increase the effectiveness of sustainable business models.