Computer oriented analysis of linear circuits containing periodically operated switches; applications to switched capacitor networks
Peryodik olarak çalışan anahtarlar içeren lineer devrelerin bilgisayar yardımıyla analizi; Anahtarlanmış kapasitör devrelerinde uygulamalar
  1. Tez No: 8155
  2. Yazar: ARİF NACAROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHAMMET KÖKSAL
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: peryodik olarak çalışan anahtarlar, anahtarlanmış 7 kapasitör devreleri, faz transfer matrisi. Bilim dalx sayısal 609o03" 01 VI, periodically operated switches, switched-capacitor networks, phase transfer matrix. Scientific codes 609.O3.Ol IV
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 296
Özet
ÖZET PERYODIK OLARAK ÇALIŞAN ANAHTARLAR İÇEREN LİNEER DEVRELERİN BİLGİSAYAR YARDIMIYLA ANALİZİ; ANAHTARLANMIŞ KAPASİTÖR DEVRELERİNDE UYGULAMALAR NACARO?LU, Arif Doktora Tezi, Elektrik-Elektronik Müh. Böl., O. D. T. Ü. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Muhammet Koksal Aralık 1989, 278 Sayfa Bu tezde, peryodik olarak çalışan anahtarlar (POÇA) içeren lineer devrelerin bilgisayar yardımıyla analizi için komple bir yöntem sunulmuştur; anahtarlanmış kapasitör devrelerindeki uygulamalar ele alınarak analiz ve sentez ile ilgili yeni sonuçlar bulunmuştur. Hazırlanmış olan SWICAP1 programı, verilen bir devrenin temel denklem lerinden başlayarak analiz için gerekli tüm denklemleri, yani durum, çıktı ve anahtarlama denklemlerini, türetir; bu formülasyona ek olarak zaman ve frekans domeynindeki çözümleri hesaplar. SWICAP1, POÇA içeren Lineer devrelerin analizi için bu zamana kadar bilinen en genel ve güçlü analiz programıdır.SWICAPl'in özel bir uygulaması olarak ideal olmayan koşullu anahtarlanmış kapasitör devrelerinin (AKD'nin) analiz edilebileceği gösterilmiştir. POÇA içeren lineer devrelerin analizi için literatürde mevcut olan sonuçlardan gelişigüzel süreli, çok fazlı anahtarlanmış ve ideal elemanlı AKD'nin genel faz geçiş matrisi türetilmiştir; bu işlem SWICAPl'in bir bölümü olarak da program lanmıştır. Aynı zamanda, AKD'nin kararlılık, kontrol edilebilirlik ve gözlenebi- lirlik özelliklerini incelemek için bazı önemli ve yeni formüller elde edilmiştir. Tezin sonuncu fakat önemli bir katkısı da AKD'nin sentezi için yeni bir metodun sunulmasıdır. Bu metod sinyal akış şeması yöntemine dayanmakta olup verilen bir geçiş işlevine ilişkin tüm devreleri ortaya koyar, böylece en uygun devrenin seçimi mümkün olur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER ORIENTED ANALYSIS OP LINEAR CIRCUITS CONTAINING PERIODICALLY OPERATED SWITCHES; APPLICATIONS TO SWITCHED CAPACITOR NETWORKS NACARO?LU, Arif Ph. D. İn E. E. E., M. E. T. U. Supervisor: Prof. Dr. Muhammet Koksa* December 1989, 278 Pages In this thesis a complete scheme for the computer oriented analysis of linear circuits containing periodically operated switches (POS) is presented; consider ing the applications to switched-capacitor networks, new results concerning the analysis and synthesis are obtained. Starting from the fundamental equations of a given circuit, the prepared com puter program SWICAPl derives all the necessary equations for the analysis, namely the state, output and switching equations; in addition to this formu lation, it also evaluates the frequency and time domain solutions. Hitherto, SWICAPl is knowr to be the evermost general and powerful analysis program for linear circuits containing POS. mAs a special application of the use of SWICAPl it is shown that switched- capacitor networks (SGN) with arbitrary non-idealities can be analysed. The results already present in the literature for the analysis of linear circuits containing POS are reduced as to obtain generalized-phase-transfer matrix for SON with ideal components and with arbitrary multiphase switch operations; the reduction is also programmed as part of SWICAPl. During the course of reduction, some important and new formulae are also obtained to investigate the stability, controllability and observability characteristics of SCN. The last, but not Beast, contribution of the thesis is the presentation of a new method for the synthesis of SGN. This method is based on the signal flow graph approach and it yields all the realizations of a given transfer function, which makes possible to choose the most appropriate one among them.