The effect of digital marketing on buying behavior of consumers: An analysis of Turkish fashion retail industry
Dijital pazarlamanın tüketicilerin satın alma davranışlarına etkisi: Türk moda perakende sektörünün bir analizi
  1. Tez No: 817815
  2. Yazar: OTHMAN HUSSEIN HAZIM AL-QASSAB
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYÇA CAN KIRGIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital pazarlama, sosyal medya, satın alma davranışı, Türk moda perakende sektörü, Digital marketing, social media, buying behavior, Turkish fashion retail industry
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu çalışmanın amacı, e-posta pazarlaması, mobil pazarlama ve yeniden hedeflemenin çevrimiçi ortamda müşteri satın alma davranışı üzerindeki etkisini belirlemektir. Dijitalleşme ve internete yönelik artan trendin bir sonucu olarak işletmelerin dinamikleri değişiyor ve müşteriler ihtiyaçları için giderek daha fazla çevrimiçi satın almaya yöneliyor. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak, pazarlamacıların müşterilerinin satın alma davranışlarını kapsamlı bir şekilde izlemesi ve onları uygun şekilde hedeflemesi kritik öneme sahiptir. Bu araştırma, diğer yöntemlerin yanı sıra e-posta pazarlaması, mobil pazarlama ve yeniden hedefleme kampanyaları kullanılarak çevrimiçi müşteri davranışının nasıl değiştirilebileceği bilgisine katkıda bulunuyor. Hipotezin öngördüğü gibi, üç faktörün de tüketici satın alma davranışı üzerinde olumlu bir etkisi vardı ve bu da pazarlamacıların bu önlemlerin etkin kullanımı yoluyla müşterilerin yaptığı satın alma sayısını artırabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, eposta pazarlamasının müşteri satın alma davranışı üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğu hipotezlerinden biri, e-postaların bazen algılanmaması veya istenmeyen posta/önemsiz klasörlere düşmesi gibi bir dizi nedenden dolayı reddedildi. Yeniden hedefleme, internet reklamcılığı dünyasında nispeten yeni bir kavramdır. Sonuç olarak, araştırmacılar etkisini belirlemek için bu değişkeni seçmiş ve mevcut pazarlamada yeniden hedeflemenin yaygın kullanımı göz önüne alındığında, müşteri satın alma davranışı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to determine the influence of email marketing, mobile marketing, and retargeting on customer purchasing behavior in an online environment. Businesses' dynamics are changing as a result of the rising trend toward digitization and the internet, and customers are increasingly turning to online purchasing for their needs. As a result of these developments, it is critical for marketers to thoroughly monitor their customers' purchasing behavior and target them appropriately. This research contributes to the knowledge of how online customer behavior may be altered via the use of email marketing, mobile marketing, and retargeting campaigns, among other methods. As predicted by the hypothesis, all three factors had a positive impact on consumer purchasing behavior, indicating that marketers may increase the number of purchases made by customers via the effective use of these measures. However, one of the hypotheses, namely, that email marketing has a beneficial influence on customer purchasing behavior, was rejected due to a number of reasons, including the fact that emails sometimes go undetected or end up in spam/junk folders. Retargeting is a notion that is relatively new in the world of internet advertising. As a result, the researchers chose this variable in order to determine its influence, and given the widespread usage of Retargeting in current marketing, it was shown to have a favorable impact on customer purchasing behavior.