A Methodology for determining the appropriate construction technology for rural housing
  1. Tez No: 8185
  2. Yazar: LİNUS UZOMA ALUO
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA PULTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Methodology, appropriate, Technology, Construction Rural Housing
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
KIRSAL KONUT İNŞAATINDA UYGUN TEKNOLOJİ SEÇİMİ İÇİN SİR YÖNTEM, Aluo, Linus Mimarlık Fakültesi Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilimleri Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Mustafa Pultar 174 Sayfa, Şubat 1990 02ET Bu tezde uygun inşaat teknolojisi kavramı ele alınarak gelişmekte olan ülkelerdeki yerleşmelerde kırsal konut inşaatı bağlamında incelenmektedir. Gelişmekte olan ülkelerin özellikleri, konut inşaat teknolojilerinin özellikleri ve seçimindeki faktörler analiz edilmiştir. Teknoloji kavramı ve inşaattaki uygunluk esaslarını belirleyen nitelikler tartışılmakta ve kırsal konut inşaatı amacıyla kullanılabilecek teknoloji seçiminde kullanılacak bir yöntem belirlemeye yönelik alarak irdelenmektedir. Bu nitelikler farklı inşaat teknikleri, yönetim usulleri ve yönlemlerine göre ölçülerek belirgin bir yörede uygun konut inşaatı teknolojisi seçimi amacıyla çözümlenmektedir. Geliştirilen yöntem belirli bir yörede uygulanarak örneklenmektedir.
Özet (Çeviri)
A METriC'CLCGY FOR 2ETERMINIM3 THE APPROPRIATE CONSTRUCTION TECHNOLOGY FOrt RURAL HQUSIN3. Alua, Linus M.S. in Building Science Supervisor: Pro F. Dr.Mustafa Pul tar 174 Pages February, 1SSQ ABSTRACT In this thesis, appropriate construction technology is considered in terms of rural housing construction for human settlements in developing countries. Characteristics of developing countries, housing, construction techniques in housing and the factors for their choice are analyzed. The concept of technology and its appropriateness to construction is discussed and some attributes related to construction are formulated to determine a method by which an appropriate construction technology can be achieved for rural housing purposes. These attributes are measured with different construction techniques, management styles or methods and the results of these measurements, are analyzed to determine the construction technique that is more appropriate for housing in a particular actual location. Finally, this method is considered in a particular location.