The investment and the development of technologies companies: Spider finance case study
Yatırım ve teknoloji şirketlerinin gelişimi: Örümcek finans vaka çalışması
  1. Tez No: 819895
  2. Yazar: BOUTAINA NAOUI
  3. Danışmanlar: DOÇ. MUSTAFA ÖZYEŞİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Finans - borçlar - temettüler - şirketler, Finance – debts – dividends – firms
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu tez, Teknoloji şirketleri hakkında bir çalışmayı sunacak ve bu şirketlerin örümcek stratejisini kullanarak kârlarını artırmaları gerektiği konusunu ele alacaktır. Başarılı bir şirket, birçok farklı şekilde gelir elde etmelidir; bir şirket sahibi büyük düşünmeli, birden fazla kaynağa sahip olmak herkesin hedefi olmalıdır. Girişimciler, engelleri fırsatlar olarak görmek suretiyle daha büyük düşünebilirler; başarılı girişimciler ve iş insanları engelleri hedeflerinin önüne geçmesine izin vermezler, bunun yerine onları kendilerini eleştirel düşünmeye motive etmek için kullanırlar. Engelleri gelişmek ve üstesinden gelmek için bir fırsat olarak görürler; sorunları çözmek, işlerinde yaratıcılığı teşvik etmek ve vizyonlarını genişletmek için harika bir yoldur. Ayrıca, çalıştığım şirket üzerine bir vaka çalışması da yapacağız, gerçek anlamını göstermek için iyi bir örnek olan örümcek stratejisinin. Her bacağı tanımlayacak ve onu yaratma fikrinin ne olduğunu ve ayrıca her birinden elde ettiğimiz karları açıklayacağız. Bu tür şirketlerin özellikle finansal bölümünde krizlere karşı durmak ve etkilerini önlemek de konumuz olacak, özellikle son 2 yıldır yaşadıklarımız, corona salgını örneği. Gerçek şu ki, bu seviyede başarıya ulaşmam güçlü bir destek grubu olmadan mümkün olmazdı. İlk olarak, beni sevgi ve anlayışla destekleyen ebeveynlerim, ve ikincisi, danışmanım ve komite üyelerim, her biri araştırma süreci boyunca sürekli danışmanlık ve rehberlik sağlayan kişiler. Hepinize kararlı desteğiniz için teşekkür ederim.
Özet (Çeviri)
This dissertation will present a study about Technologies companies and how they should keep their profits increasing while using the spider strategy, a successful company needs to have many dividends in many ways, a company owner needs to think big, having more than one resource should be everyone's goal. Entrepreneurs can think bigger by viewing obstacles as opportunities, successful entrepreneurs and business people don't let obstacles get in the way of their goals, instead they use them as to motivate themselves to think critically. They see it as an opportunity to develop from and overcome, solving problems is a great way to broaden your horizons and promote creativity in their business. We are also going to do a case study about the company I am working in, a good example to show the real meaning of the spider strategy, we are going to define each leg and what was the idea of creating it and also, the profits we gain from each one. Standing into the crises and avoiding the affects, especially in the financial department of this type of companies will be also our subject, specially what we are living since these 2 years, the example of corona pandemic. In truth, I could not have achieved this level of success without a strong support group. First of all, my parents, who supported me with love and understanding, and secondly, my supervisor and my committee members, each of whom have provided constant advice and guidance throughout the research process. Thank you all for your unwavering support.