Total quality management in higher education: The case of Middle East Technical University
Yükseköğretimde toplam kalite yönetimi: Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin durumu
  1. Tez No: 82156
  2. Yazar: BARIŞ YALABIK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER YAĞIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Proses İyileştirme IV, Total Quality Management, Process Improvement 111
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
s oz YÜKSEK ÖĞRETİMDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NİN DURUMU Yalabık, Barış Y. Lisans, işletme Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Ömer Yağız Temmuz 1999, 89 sayfa Bu çalışmada, yüksek öğretimde Toplam Kalite Yönetimi (TKY) incelenmektedir. TKY'nin prensipleri ve araçları tanıtılmakta ve bu araç ve prensiplerin yüksek öğretim kurumlarına uygulanmaları araştırılmaktadır. Bu araştırmadan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi için bir Toplam Kalite Modeli önerilmektedir. Son olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi yurtlarında örnek bir proses iyileştirme çalışması yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOTAL QUALITY MANAGEMENT IN HIGHER EDUCATION: THE CASE OF MIDDLE EAST TECHNICAL UNIVERSITY Yalabık, Barış MBA, Department of Management Supervisor: Y. Doç. Dr. Ömer Yağız July 1999, 89 pages In this study, Total Quality Management (TQM) in Higher Education is analyzed. Information about the principles and tools of TQM is provided and the application of these tools and principles to higher education institutions is examined. After this analysis, a Total Quality Model and an implementation strategy is proposed for Middle East Technical University. Last, a pilot study for process improvement is performed at the Middle East Technical University Dormitories.