English language instructors perceptions of freshman students study skills at Bilkent University
Bilkent Üniversitesi'nde İngiliz dili okutmanlarının birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilerini algılamaları
  1. Tez No: 82248
  2. Yazar: FATMA TUĞÇE ARIKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SABRİ KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışma Becerileri, Eleştirel Düşünme. VI, Study Skills, Critical Thinking IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
oz BİLKENT ÜNIVERSITSINDE İNGİLİZ DILI OKUTMANLARININ BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA BECERİLERİNİ ALGILAMALARI Arıkan, Fatma Tuğçe Yüksek Lisans, İngiliz Dili Öğretimi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sabri Koç Ocak 1999, 146 sayfa Bu çalışma Bilkent Üniversitesi' nde İngiliz Dili okutmanlarının birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilerini nasıl algıladıklarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmanın diğer bir amacı ise İngiliz Dili okutmanlarının birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilerini algılamalarının bazı demografik değişkenlerle bir ilişkisi olup olmadığının bulunmasıdır. Ayrıca, Bilkent Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilrini geliştirmek için aktiviteler önermek bu çalışmanın bir amacıdır. İngiliz Dili okutmanlarının birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilerini nasıl algıladıklarını öğrenmek için Bilkent Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 41 İngiliz Dili okutmanı denek olarak seçilmiştir. İngiliz Dili okutmanlarının BU birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilerini nasıl algıladıklarını ölçmek için veri toplama aracı olarak bir anket hazırlanmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre İngiliz Dili okumanlarının BÜ birinci sınıf öğrencilerinin çalışma becerilerini algılamaları okutmanların milliyetlerine göre bir fark göstermemiştir.Diğer yandan, bu çalışma BU birinci sınıf öğrencilerinin yazma/ not alma, okuma ve eleştirel düşünme becerilerinin İngiliz Dili okutmanlarının öğretmekte oldukları bölümlere göre farklı algılandığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ENGLISH LANGUAGE INSTRUCTORS' PERCEPTIONS OF FRESHMAN STUDENTS' STUDY SKILLS AT BILKENT UNIVERSITY Arıkan, Fatma Tuğçe M.A., Program in English Language Teaching Supervisor: Prof. Dr. Sabri Koç January 1999, 146 pages This study aims at determining how English Language instructors perceive freshman students' study skills at Bilkent University. Another purpose of this study is to investigate if there is a relationship between English Language instructors' perceptions of freshman students' study skills and some demographic variables. Moreover, this study aims at suggesting activities to improve freshman students study skills at Bilkent University. In order to find out English Language instructors' perceptions of freshman students' study skills at Bilkent University, the subjects of 41 English Language instructors at the Faculty of Humanities and Letters were chosen. As a data collection instrument a questionnaire was prepared to measure how English Language instructors perceive BU freshman students' study skills. According to the results of the study English Language instructors' perceptions of BU freshman students study skills do not differ according to instructors' nationality. mOn the other hand, the results of the study revealed that English Language instructors' perceptions of BU freshman students' writing/ note taking, reading and critical thinking skills differ according to the department the instructors teach.