Guerrilla advertising effect on consumers' purchase intention
gerilla reklamın tüketicilerin satın alma niyeti üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 823456
  2. Yazar: OUBAH MOHAMED GUELLEH
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMRE ŞAHİN DÖLARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: gerilla pazarlama, reklam, satın alma niyeti, tüketiciler
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi ve Reklamcılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Gerilla pazarlama, bir ürün veya hizmeti yaratıcı ve geleneksel olmayan bir şekilde tanıtmayı amaçlayan geleneksel olmayan bir pazarlama stratejisidir. Bu pazarlama yaklaşımı, tüketicilerin dikkatini çekmek için genellikle sürpriz ve mizahtan yararlanan düşük maliyetli ve yüksek etkili taktiklere dayanır. Bu çalışmanın amacı, gerilla pazarlamanın tüketicilerin satın alma niyeti üzerindeki etkisini araştırmaktır. Literatüre bakıldığında, gerilla pazarlamanın tüketicilerin bir ürün veya hizmete yönelik tutumlarını ve satın alma niyetlerini olumlu yönde etkileyebileceği öne sürülmüştür. Ek olarak çalışma, gerilla pazarlamanın etkinliğinin, ürün veya hizmetin doğası, hedef kitle ve kampanyanın yürütülmesindeki yaratıcılık ve özgünlük düzeyi gibi çeşitli faktörlere bağlı olduğunu vurgulamaktadır. Araştırma yöntemi olarak niceleyici yaklaşım, veri analizi için SPSS analitik yazılımı kullanılmıştır. Bu çalışmanın bulguları, tüketicilere akılda kalıcı ve etkili bir şekilde ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için gerilla pazarlama stratejileri uygulamak isteyen pazarlamacılar için çıkarımlara sahiptir.
Özet (Çeviri)
Guerrilla marketing is a non-traditional marketing strategy that aims to promote a product or service in a creative and unconventional way. This marketing approach relies on low-cost and high-impact tactics, often utilizing surprise and humor to capture consumers' attention. The point of the paper is to investigate the consequence guerrilla marketing has on consumers' purchase intention. Depending on the literature, it is suggested that guerrilla marketing can positively influence consumers' attitudes and purchase intentions towards an offspring. Additionally, the paper highlights that the effectiveness of guerrilla marketing depends on various factors, including the identity of the product or service, the target audience, and the level of creativity and originality in the execution of the campaign. Quantitative approach is used as a research method, and SPSS analytic de software for data analysis. The outcome of this study have insinuation for marketers looking to implement guerrilla marketing strategies to reach and engage with consumers in a memorable and impactful way. Key word: guerrilla marketing, advertising, purchase intention, consumers.