Rare semileptonic B-z+z- and B-Sz+z- decays in the standard model
Standart modelde nadir yarıleptonik B-z+z- B-Sz+z- bozunumları
  1. Tez No: 82545
  2. Yazar: MEHMET KERİM ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA SAVCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Nadir B-meson Bozunumları, Standart model, Dallanma Oram, CP Asimetrisi iv, Rare B-meson Decays, Standard Model, Branching Ratio, CP Asym metry m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
oz STANDART MODEL'DE NADİR YARI LEPTONİK B -* Trr+r" VE B -* pr+T- BOZUNUMLARI Çakmak, Mehmet Kerîm Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa Savcı Temmuz 1999, 61 sayfa Bu tezde, B -» kt+t~ ve B -> pr+r~ bozunumları Standart Model çerçevesinde incelendi ve bu bozunmalarm toplam genlikleri ve CP-bozunum asimetrileri hesa plandı. Hesaplarımız, B - » 7rr+r~ ve B - > pr+T~ bozunumlarının dallanma oranlarının sırası ile yaklaşık olarak ~ 3x 10-8 ve ~ 6 x 10-8 mertebesinde olduğunu göstermektedir. B -». pr+r~ bozunumunun CP asimetrisi ise %(1 -r- 2) olarak bulunmuştur. Böylece bu bozunumlann gelecekte kurulacak olan B fab rikalarında gözlenebilir olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RARE SEMILEPTONIC B -» ttt+t" AND B -» pr+T- DECAYS IN THE STANDARD MODEL Çakmak, Mehmet Kerim M.S., Department of physics Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Savcı July 1999, 61 pages In this thesis, we investigate the B -> 7it+t- and B -* pr+r~ decays in the framework of Standard Model. We calculated the branching ratios and CP- violating asymmetries of these decays. Our calculations show that the branching ratios for the B -» 7tt+t~ and B -> pr+r~ decays are approximately ~3x 10-8 and ~6x 10-8, respectively. The CP asymmetry for B -> pr+r~ decay is of the order of (1 -j- 2)% which can be measurable in future B factories.