التوظيف الفني للون في شعر أبي إسحاق إبراهيم بن يحيى بن عثمان الكلبي الغزي (441 – 523 هـ) دراسة تحليلية
Ebu İshak İbrahim b. Yahya al-Gazi'nin (H. 441-523) şiirinde rengin sanatsal kullanımı -Edebî inceleme-
  1. Tez No: 826002
  2. Yazar: MUWAFAQ HAMID HASAN ALKHADRA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HİDAYET ZERTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: color, employment, poetry, Gaza
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Arap edebiyatı her çağda araştırmacılar için bir kaynaktır ve bilimsel çalışmalarımızda bu literatürden almamız, istenen sonuçları bilimsel ve modern bir şekilde elde edebilmesi için şiirin alıcıyı etkileyen en önemli insan yaratıcı sanatlarından biri olması, yeteneği ve zekası ile şairin yaratıcı ve sanatsal bir dokunuşla şiirinin olanaklarına alıcıyı çekmesi, edebi mirasımıza yakından bakıp incelediğimizde araştırmacıların bu alanda büyük bir mirasa sahip birçok şaire dikkat etmediklerini fark ederiz. Biyografisi hala birçok araştırmacı ve alim tarafından bilinmeyen ve bilinmeyen Büyük Divan'ın sahibi El-Gazi İbrahim bin Osman El-Aşhabi (ö. 524 AH) gibi şiirler, ikinci Abbasi döneminin en önemli şairlerinden biri olduğunu bilerek, edebiyat kitaplarından sadece birkaç satır bahsetmemiştir , Şiirlerini söylediler ve şiirleri şiir doğruluğunda, açıklığında ve belagat ve belagat gücünde iç ve dış müziği kazandı, anlamları deşifre etmek için bir sözlüğe ihtiyacı var ve şiiri erkek ve kadının varlığı ve doğanın varlığı ile karakterize edildi ve şiirinde renk fenomeninin ortaya çıkmasının yanı sıra şiiri de kapsamlılık ve betimlemede geniş bir alan ile karakterize edildi ve bu onun hareketlerinin ve gezilerinin kanıtıdır ve şairin yazdıklarını topladığınızda, çalışmalarının çok sınırlı olduğunu, şiirine olan ilgisizliğinden dolayı yaratıcı şairlerden biri olduğunu görüyoruz. , belagat ve belagat konusundaki meslektaşı diyelim, ama batık ve ünlü değil, bu yüzden şiirindeki rengi incelemeye karar verdim, bu şairi ve şiirini vurgulamaya çalışmak için bir girişim olarak, araştırmacıları ve akademisyenleri bu şairi ihmal ve unutkanlık alanından ışık alanına vurgulamaya çalışmak için motive edebilir . Anahtar Kelimeler : renk, istihdam, şiir, Gazze .
Özet (Çeviri)
Arabic literature is a source for researchers in all eras, and we need to take from this literature in our scientific studies, in order to achieve the desired results in a scientific and modern manner, and poetry is one of the most important human creative arts affecting the recipient, and the poet with his ability and intelligence attracts the recipient in the possibilities of his poetry with a creative and artistic touch, and when we look closely at our literary heritage and scrutinize it, we realize that researchers did not pay attention to many poets who have a great legacy in the field of Poetry such as Al-Ghazi Ibrahim bin Othman Al-Ashhabi (d. 524 AH), the owner of the Great Diwan, whose biography is still unknown and unknown to many researchers and scholars, and did not mention literature books only a few lines, knowing that he is one of the most important poets in the second Abbasid era, They sang his poetry, and his poems won the internal and external music in his poetry accuracy, clarity and the power of eloquence and eloquence, he needs a dictionary to decipher the meanings, and his poetry is characterized by the presence of man and woman and the presence of nature, and the emergence of the color phenomenon in his poetry, as well as his poetry was characterized by comprehensiveness and wide space in the description, and this is evidence of his movements and trips, and when you collect what the poet wrote, we find that his work is very limited, for lack of interest in his poetry, he is one of the creative poets , Say his counterpart in eloquence and eloquence, but it is submerged and not famous, so I decided to study the color in his poetry to be an attempt to seek to highlight this poet and his poetry, may motivate researchers and scholars to seek to highlight this poet from the space of neglect and forgetfulness to the space of light .