Development of an internet-based asynchronous learning system
İnternet tabanlı zaman uyumsuz bir öğrenme sistemi geliştirilmesi
  1. Tez No: 82674
  2. Yazar: HALİL KOLSUZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VEYSİ İŞLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Eşzamansız Eğitim, İnternete Dayalı Eşzamansız Eğitim, Web-Tabanlı Uzaktan Eğitim, Yazarlık Aracı iv, Asynchronous Learning, Internet Based Education/Training, Web- Based Distance Education, Authoring Tool m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
öz INTERNET TABANLI ZAMANUYUMSUZ BİR ÖĞRENME SİSTEMİ GELİŞTİRİMİ Kolsuz, Halil Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Veysi İşler Eylül 1999, 94 Sayfa Bu tezde, DANS (Duy AMa. Sbrgula) isimli, yeni bir İnternet tabanlı eşzamansız eğitim sistemi tanıtılmaktadır. DANS sistemi eğitimcilere internete dayalı ders oluşturabilmeleri için yazarlık aracı ve konu yönlendirici aracını sağlamaktadır. Bu araçlara ek olarak, test/kısa sınav hazırlama, soru bankası, tartışma forumu, öğrenci yönetimi, test/kısa sınav değerlendirme ve öğrenci çalışmalarının izlenmesi eğitimciye sağlanan diğer araçlardır. Öğrenciler, İnternet üzerinden; DANS sistemine kayıt olabilir ve daha sonra ders materyallerine erişebilir, test/kısa sınav olabilir ve e-posta ve tartışma forumu aracılığı ile eğitimcileri ve diğer ders katılımcıları ile iletişim kurabilirler. Bu çalışmada ayrıca, İnternet tabanlı zamanuyumsuz eğitim sistemlerinin genel özellikleri tartışılmaktadır. Ayrıca dünyada yaygın olarak kullanılan beş İnternet tabanlı eşzamansız eğitim sistemi ve DANS sistemi karşılaştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF AN INTERNET-BASED ASYNCHRONOUS LEARNING SYSTEM Kolsuz, Halil M.Sc. in Department of Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Veysi İşler September 1999, 94 Pages In this thesis, a new Internet-based asynchronous learning system (ALS), called DANS, is introduced. DANS provides an authoring tool and lesson path utility that enables the instructors to produce web-based courses. In addition to these tools, preparing tests/quizzes, question bank, discussion forums, student management, evaluation of tests/quizzes and tracking the students' progress are the other facilities provided to the instructors. Students can register to the DANS system and then can reach the course material, take tests/quizzes and interact with the instructors and other participants of the course by using e-mails and discussion forums over Internet. Furthermore, in this study, the generic features of asynchronous learning systems in Internet based distance education/training, are discussed. Besides, the features of five most common ALSs and DANS system are compared.