Digital controller implementation for load current sharing of SMPS
Anahtarlamalı güç kaynaklarının yük akımı paylaşımı için sayısal denetleyici gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 82677
  2. Yazar: ILGAZ KORKMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. IŞIK ÇADIRCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Akım Paylaşımı, Yük Paylaşımı, Sayısal Denetleyici, Mikrodenetleyici Uygulaması, Koşut (Paralel) Çalıştırılan Güç Kaynağı, Current Sharing, Load Sharing, Digital Controller, Microcontroller Application, Parallel Operated Power Supply
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
oz ANAHTARLAMALI GÜÇ KAYNAKLARININ YÜK AKIMI PAYLAŞIMI İÇİN SAYISAL DENETLEYİCİ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Korkmaz, İlgaz Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Işık Çadırcı Eylül 1999, 148 sayfa Bu çalışmada darbe genişlik kiplenimli anahtarlamalı güç kaynaklarının yük akımı paylaşımı için sayısal bir denetleyici tasarlanması ve gerçekleştirilmesi sunulmuştur. Gerçekleştirilen sistemde akım verilerinin güç kaynaklan arasında iletimi için eşzamansız (asenkron) dizisel (seri) iletişim veriyolu kullanılmakta ve mikrodenetleyici tabanlı denetleyiciler ortalama akım verisini kullanarak yük akımım eşit paylaşmak için çıkış gerilim referanslarını ayarlamaktadır. Sayısal denetleyicinin benzetim, tasarım, ve gerçekleştirme çalışmalarının ayrıntıları sunulmuştur.Paralel (Koşut) çalıştırılan iki ve üç anahtarlamalı güç kaynağından kalıcı ve geçici durumlar için alınan deneysel sonuçlar önerilen yaklaşımın geçerliliğini doğrulamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DIGITAL CONTROLLER IMPLEMENTATION FOR LOAD CURRENT SHARING OF SMPS Korkmaz, İlgaz M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Işık Çadırcı September 1999, 148 pages In this study, a digital controller design and implementation for load current sharing of pulse width modulated switch mode power supplies (SMPS) is introduced. In the implemented system an asynchronous serial communication bus is used to transmit the current data among the SMPS modules, and the microcontroller based controllers adjust the output voltage references of the modules to share the load current equally using the average current data. The details of simulation, design and implementation studies for the digital controller are presented. IllExperimental results obtained from two and three SMPS modules operated in parallel for steady state and transient conditions verify the validity of the proposed approach.