Estimation techniques for survival analysis
Yaşam analizleri için tahmin metodları
- Tez No: 82706
- Danışmanlar: PROF. DR. FETİH YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Yaşam Fonksiyonu, Tehlike Fonksiyonu, İlintili Değişken, Cox Regresyonu, Barsak Kanseri. iv, Survival Function, Hazard Function, Covariates, Cox Regression, Colorectal Cancer. m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
oz YAŞAM ANALİZLERİ İÇİN TAHMİN METODLARI Oduncuoğlu, Azade Güzin Yüksek Lisans, İstatistik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Fetih Yıldırım Eylül 1999, 82 sayfa Epidemiolojik yaşam analizleri için, verilerin toplanış şekli, incelenen grupların büyüklüğü ve rastsallığın olmayışı dolayısıyla analitik metodun seçimi ve elde edilen sonuçların yorumlanması özel bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu çalışmada, yaşam olasılıklarını ortaya çıkarmak için belirtilen niteliklere bağlı olan değişik yaşam tahmini metodlan tartışılmaktadır. Barsak kanseri verileri tartışılan bu metodlardan uygun olanlarıyla incelenecek ve bu hastalığı etkileyen faktörler özellikle Cox regresyonu kullanılarak belirlenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ESTIMATION TECHNIQUES FOR SURVIVAL ANALYSIS Oduncuoğlu, Azade Güzin M.S., Department of Statistics Supervisor: Prof. Dr. Fetih Yıldırım September 1999, 82 pages For survival analysis in epidemiology, the choice of an analytical method and the interpretation of the results require a specific approach because of the way of obtaining the data, the size of the groups under study and the absence of randomization. In order to find out the survival analysis probabilities, some different methods depending on these features for the estimation of survival are discussed in this thesis. The data of colorectal cancer will be analyzed by the suitable ones among the discussed methods, and the prognostic factors for this disease will be identified especially by using the Cox regression.