Benchmarking of a student information database
Bir öğrenci bilgi veritabanının başarım ölçümleri
- Tez No: 82749
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET COŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: VTYS, SQL, CGI, Sapphire/Web, Oracle ve Informix. IV, RDBMS, SQL, CGI, Sapphire/Web, Oracle, and Informix. Ill
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
? ? oz BİR ÖĞRENCİ BİLGİ VERİTABANININ BAŞARIM ÖLÇÜMLERİ Sanoğlu, Olcay Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Ahmet Coşar Ocak 1999, 85 sayfa Bu çalışma üç kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım LARAS adındaki bir öğrenci bilgi sistemini tanıtmaktadır. LARAS, ARAŞ (Akademik Kayıt Otomasyon Sistemi) 'nin bir alt kümesidir. ARAŞ ODTÜ Bilgi İşlem Dairesi tarafından geliştirilmiştir ve şu anda Yıldız ve Hacettepe Üniversitelerinde aktif olarak kullanılmaktadır. İkinci kısım bir başarım ölçümünü anlatır. Web istemcisi ile bir CGI programı çalıştırılır ve işlemlerin sonuçlan kaydedilir. CGI programı C dili ve Sapphire/Web ile yazılmıştır. Üçüncü kısım peformans test sonuçlarından oluşmaktadır. Testler LARAS'a göre yapılmıştır. Veritabaru işletim sistemi olarak Informix ve Oracle kullanılmıştır. Sistem veritabanı sisteminin hem programlarının hem de yapısının performansını gerçek kullanımda ölçmekte kullanılabilinir. İleride Sybase ve SQL Server için de ölçümler yapılması mümkündür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BENCHMARKING OF A STUDENT INFORMATION DATABASE Sanoğlu, Olcay M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ahmet Coşar January 1999, 85 Pages This thesis has three parts. The first part introduces a simple student information system called LARAS. LARAS is a subset of ARAS (Academic Records Automation System) which was developed in METU Computer Center and is currently being used in both Yıldız and Hacettepe Universities. The second part of the thesis presents a performance test. A web-based client connects to a web server and a CGI program is used for performing transactions and for evaluation purposes the execution times are recorded. The CGI program was written in C with Sapphire/Web. Third part presents and discusses the test results. Tests are performed on the LARAS database. Both Informix and Oracle have been used as database servers and their performances have also been compared. We believe that our system can be considered as a nice testbed, which can be used to compare database management systems' (both the application and also the DBMS) expected performance in real use. The system architecture is also extendible to include other DBMSs (e.g. Sybase, Microsoft 's SQL-Server, etc.).