A New morphological approach for texture segmentation
  1. Tez No: 82804
  2. Yazar: KAYA UÇARKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR HALICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Texture, Texture Segmentation, Morphological operators m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz DOKU BÖLÜTLEMESİ İÇİN YENİ BİR MORFOLOJİK YAKLAŞIM UÇARKAYA, Kaya Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez danışmanı: Prof. Dr. Uğur HALICI Ortak tez danışmam: Doç. Dr. Kemal LEBLEBİCİOĞLU Temmuz 1999, 118 sayfa Bu tezde, varolan ve yeni doku bölütleme algoritmaları gerçekleştirilmiş ve performansları incelenmiştir. Morfolojik operatörleri kullanan yeni bir metod açıklanmış ve performansı bilinen bazı doku bölütleme metodlanyla karşılaştınlmıştır. Değişik doku bölütleme algoritmalarının performansları, algoritmaların sınıflandırma doğruluklarına, bölütleme için gereken eğitme ve sınıflandırma sürelerine göre ölçülmüştür. Deneyler iki boyutlu 4 doku içeren griton resimler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Anahtar Kelimeler : Doku, Doku Bölütlemesi, Morfolojik operatörler iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NEW MORPHOLOGICAL APPROACH FOR TEXTURE SEGMENTATION UÇARKAYA, Kaya MSc, Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Uğur HALICI Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Kemal LEBLEBİCİO?LU July 1999, 118 pages In this thesis, some existing and some new texture segmentation algorithms are implemented and their performances are examined. A new method based on morphological operators is proposed and its performance is compared with some known methods. Performance of the algorithms are compared according to their classification accuracy, training and classification time required. Experiments are conducted on 2-D gray-level images composed of four textures.