Kent amblemlerinin kültürel analizleri/yansımaları
Cultural analysis/reflections of city emblem
  1. Tez No: 829349
  2. Yazar: AYŞE YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. MEHMET REŞAT BAŞAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Grafik Tasarım, Kent Amblemleri, Kent Kimliği, Kent Logoları, Graphic Design, City Emblems, City Identity, City Logos
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Kent logoları, kurumsal bir adın ya da markanın hizmetlerini, faaliyetlerini, mesajını kendi üzerinden kitleler ile buluşturmakta olan görsel göstergeler olarak tanımlanmaktadır. Bu araştırmada, kentlerin kimlikleri olarak nitelendirilen amblemlerin kültürel analizlerini gerçekleştirmek amaç olarak belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda konu ile ilgili literatür içerisinde yer alan daha öncesinde gerçekleştirilmiş olan çalışma ve araştırmalara göz atılmıştır. Yapılan literatür incelemesi sonucunda konu ile ilişkili olan kavram ve konu başlıklarına araştırma içerisinde yer verilmiştir. Bu araştırma, kentlerin kimlikleri olan amblemlerin kültürel açıdan ne kadar önemli ve değerli olduğunun tespit edilmesi ve bu konu ile alakalı literatür içerisinde yer alan araştırma ve çalışmaların sayısının az olmasından dolayı gelecekte yapılacak olan çalışma ve araştırmalara örnek oluşturması açısından oldukça önem arz etmektedir.
Özet (Çeviri)
City logos are defined as visual indicators that bring the services, activities, and message of a corporate name or brand together with the masses through themselves. In this research, it has been determined as a goal to perform cultural analyses of emblems that are characterized as the identities of cities. For this purpose, previous studies and researches included in the literature on the subject have been reviewed. As a result of the literature review, the concepts and subject headings related to the subject were included in the research. This research is very important in terms of determining how important and valuable the emblems that are the identities of cities are culturally, and setting an example for future studies and research, since the number of studies and studies included in the literature related to this topic is small.