Nörobilimde değişkenliğin nedensellik boyutunun bağlantısallığı yapay zeka öğrenme algoritmaları modellemesi
Connectivity of the causality dimension of variability in neuroscience - modeling of learning algorithms of artificial intelligence
  1. Tez No: 829449
  2. Yazar: NEŞE ÇETİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKER TEKİN ERGÜZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Biyoloji, Hukuk, Science and Technology, Biology, Law
  6. Anahtar Kelimeler: NÖROBİLİM, YAPAY ZEKA ÖĞRENME ALGORİTMALARI, BAĞLANTISALLIK, NEDENSELLİK, NÖROPANOPTİKON SOSYOLOJİSİ, HUKUK, EĞİTİM, NEUROSCIENCE, AI LEARNING ALGORITHMS, CONNECTIVITY, CAUSALITY, NEURO-PANOPTICON SOCIOLOGY, LAW, EDUCATION
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Nörobilim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 310
Özet
Bağlantısallık örüntüleri teorileri fiber geçişlerde elektriksel aktiviteler ve bu aktivitelerin geçiş düğümlerindeki değişimlerin zamansal ve yüzeyel ilişkisel bağlantılarını araştırmaktadır. Çok seyrek ve derin sinir ağları ile seyrek patlamalı nöronların öğrenme sürecine etkisi dikkate değerdir. Amigdala eğitim sürecinde korku, utanma duygularını ortaya çıkartarak, öğrenme sürecini hızlandırmakta ve nöropanoptikon sosyolojiyle toplumsal eğitime dönüşmektedir. İnsanın seçim yaptığı kararını verebilecek olmamız neden bu seçimi yaptığı sonucuna ulaşmamıza etki edecek mi? karmaşık sinir ağları dinamikleri tarafından tanımlanmamış önyargı vektörü, gizli değişkenler, nöronların durum vektörü gibi eğitilebilir, öğrenme evrimini geçiren değişkenlerin modellenebileceği sinir ağları davranışlarını tanımak, evrenin bütünlüğü bağlantısallığına yönlendirir. Nörobilim; beyin görüntüleme yöntemleri ile yapay zeka algoritmalarını birleştirerek insanın soyut istençleriyle, nedensellik bağlantısallığı üzerinden irade varlığını somutlama sürecindedir. Değişkenliğin nedensellik boyutunun bağlantısallığı insan beyninde açıklanabilmiş değildir. Nörobilim alanında yapılan bu çalışma ile değişkenlerin nedensellik boyutunun bağlantısallığı, Sağlık Bakanlığı'nın avukatlarının sundukları değerli görüşlerinden oluşan veriler ile yapay zeka aktif öğrenme algoritmaları ve makine öğrenme algoritmalarıyla modellenme sürecine katkı sağlanmak amaçlanmaktadır. Avukatlar kişilerin irade kullanım kararlarının verilmesi ya da verilmemesi seçiminde, karar savunucuları meslek grubu olması dolayısıyla bu çalışmaya katkı sağlamaları ayrıca önemlidir. öğrenme sürecine etki eden bileşenleriyle birlikte Avukat mesleği sosyal bilişsel nörobilim kapsamında yapılan ilk çalışma olarak da ayrıca önemlidir.
Özet (Çeviri)
The theories of connectivity patterns are investigating the temporal and spatial relational connections of electrical activities in fiber transitions and the changes at these transition nodes. The impact of very sparse and deep neural networks, along with sparse burst neurons on the learning process, is notable. During the learning process, the amygdala brings forth feelings of fear and shame, accelerating learning and transforming into social education with neuro-panopticon sociology. Will our ability to make a choice affect why we made that choice? A bias vector undefined by complex neural network dynamics, hidden variables, and state vectors of neurons are trainable variables that undergo a learning evolution, leading towards understanding neural network behaviors that guide the universe's overall connectivity. Neuroscience is in the process of concretizing human abstract volitions through causality connectivity by merging brain imaging methods with artificial intelligence algorithms. The causality dimension of variability connectedness has not been explained in the human brain. With this study in the field of neuroscience, the aim is to contribute to the modeling process of the causality dimension of variability connectedness using valuable views provided by the lawyers of the Ministry of Health with active learning algorithms and machine learning algorithms. Lawyers, being a professional group of decision advocates in deciding the use of personal volition, are especially important in contributing to this study. Alongside components that influence the learning process, this study is also particularly significant as the first one conducted within the realm of social cognitive neuroscience regarding the legal profession.