Hava trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçları
Offences of endangering air traffic safety
  1. Tez No: 829603
  2. Yazar: AYKUT METE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR BACAKSIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Hava Trafiği, Hava Trafik Güvenliği, Hava Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Hava Aracı, Hava Aracının Sevk ve İdaresi, Air Traffic, Air Traffic Safety, Endangering Air Traffic Safety, Aircraft, Directing and Controlling of Aircraft
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 247
Özet
Çalışmamızda Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 179. maddesinde düzenlenen“Trafik güvenliğini tehlikeye sokma”suçu ile 180. maddesinde düzenlenen“Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma”suçu bütüncül bir bakış açısıyla ve hava trafiği bakımından incelenmiştir. Bu sebeple diğer trafik türleri ile ilgili açıklamalara konuya yönelik katkısı olmadığı sürece kısmen yer verilmekle yetinilmiştir. Çalışmamız iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde hava trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarının unsurları; ikinci bölümde söz konusu suçların özel görünüş biçimleri, yaptırımı ve muhakemesi ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In our study, the crime of“endangering traffic safety”regulated in article 179 of the Turkish Penal Code (TPC) and the crime of“endangering traffic safety by recklessness”regulated in article 180 were examined from a holistic perspective and in terms of air traffic. For this reason, explanations about other types of traffic are given partially, unless they contribute to the subject. Our study consists of two chapters. In the first chapter, the elements of the crimes of endangering air traffic safety; in the second chapter special appearance formats, sanction and judgment of these crimes are discussed.