Does social media influence an individual's decision to visit tourist destinations? Using a case study of Morocco
Sosyal medya bireylerin turistik destinasyonları ziyaret etme kararını etkiler mi? Fas örneği ile bir vaka çalışması
- Tez No: 829833
- Danışmanlar: Prof. Dr. CANER GİRAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Turizm, İşletme, Economics, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya Pazarlaması, Karar Verme Süreci, Seyahat Karar Alma, Sosyal Medya Platformları, Turizm Pazarlaması, Influence Pazarlama, Social Media Marketing, Decision-Making Process, Travel Decision-Making, Social Media Platforms, Tourism Marketing, Influence Marketing
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışma, sosyal medyanın seyahat kararları üzerindeki etkisini incelemekte olup, özellikle Fas örneği üzerinde durmaktadır. Çalışma, sosyal medya platformlarının karar verme sürecinin çeşitli aşamalarını nasıl etkilediğini ve kullanıcı tarafından üretilen içeriğin bireylerin seyahat tercihleri üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Ayrıca, sosyal medyanın farklı demografik gruplar üzerindeki etkisini analiz etmekte ve deneyimsel seyahat tercihleri üzerindeki etkisini karşılaştırmaktadır. Bu araştırma, mevcut literatürü değerlendirerek ve Fas'ta bir vaka çalışması yürüterek sosyal medyanın destinasyon tercihlerine olan etkisini anlamamıza yardımcı olan faydalı bulgular sunmaktadır. Elde edilen bulgular, destinasyon pazarlama stratejilerine katkı sağlamakta ve turistler ile turizm paydaşları için önemli içgörüler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines the impact of social media on people's decisions to travel, with a special focus on the case study of Morocco. The study examines how social media platforms affect various phases of the decision-making process, focusing on how user-generated content affects the decisions individuals make for travel. Additionally, it analyzes how social media affects multiple demographic groups and compares its impact on travelers' preferences for experiential travel. This research provides useful insights into how social media influences destination decisions by assessing current literature and conducting a case study in Morocco. The findings add to destination marketing strategies and provide important insights for tourists and tourism stakeholders.