Sürdürülebilir pazarlama stratejileri bağlamında yeşil pazarlama ve pazarlamada minimalist yaklaşımlar
Green marketing in the context of sustainable marketing strategies and minimalist approaches in marketing
- Tez No: 830595
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ESEN ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sürdürebilirlik, Pazarlamada Sürdürülebilirlik Stratejileri, Pazarlamada Minimalist Yaklaşımlar, Yeşil Pazarlama, Sustainability, Sustainability Strategies in Marketing, Minimalist Approaches in Marketing, Green Marketing
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
Küreselleşen dünyada savaşlar, teknolojik atıklar ve çevre sorunlarının varlığı küresel iklim değişikliğinin yaşanmasına sebebiyet vermiştir. Küresel iklim değişikliği, doğal iklim değişikliğine insan müdahalelerinin etkisi ile yaşanmaktadır. Bu kapsamda küresel iklim değişikliği, sürdürülebilir yaşamın önemini oldukça arttırmaktadır. Bu bakımdan küresel işletmeler tarafından gerçekleştirilen sürdürülebilir pazarlama faaliyetlerinin tüketiciler tarafından benimsenmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesinde işletmelerin uyguladıkları stratejilerin incelenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda dört büyük küresel işletme Mercedes Benz, Toyota, Apple ve McDonald'sın 2022 yılı Haziran-Kasım aylarındaki sürdürülebilirlik raporu incelenmiştir. İşletmelerin sürdürülebilirlik bazında gerçekleştirdikleri ve hedefledikleri stratejiler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In a globalizing world, wars, technological wastes and environmental problems have led to global climate change. Global climate change is experienced with the effect of human interventions to natural climate change. In this context, global climate change increases the importance of sustainable living. In this respect, it is necessary to examine the strategies implemented by global businesses in the adoption of sustainable marketing activities by consumers and raising awareness of consumers.. In this context, four major global businesses Mercedes Benz Group, Toyota, Apple and McDonald's sustainability report in June-November 2022 was analyzed. The strategies that businesses have made and targeted on the basis of sustainability have been examined.