Grafik tasarımın, dünya moda markalarının başarılı olma sürecine katkısı
The contribution of graphic design to the success process of world fashion brands
- Tez No: 832051
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURİ SEZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Giyim Endüstrisi, Clothing Industry
- Anahtar Kelimeler: başarılı moda markalarında grafik tasarımın rolü, lüks modada reklam başarısı, lüks moda markalarının, başarılı pazarlama stratejileri, The role of graphic design in successful fashion brands, advertising success in luxury fashion, successful marketing strategies of luxury fashion brands
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 254
Özet
'Grafik tasarımın, dünya moda markalarının başarılı olma sürecine katkısı' adlı tezimin amacı; dünya modasına yön veren ve seçkin statüdeki insanlara hitap eden, ünlü moda markalarının; başarı nedenlerini ve stratejilerini, analiz etmektir. Bu sıradışı markaların, başarılarının geçmişten günümüze evriminde; logolar, sloganlar, reklamlar, afişler, filmler, dergiler (vb.) gibi unsurları içeren 'Grafik Tasarım Sanatı' ile arasındaki ilişkinin, büyük önemini araştırmaktır. Reklam ve moda sektörünün değerleri birleştiğinde, tüketicilerin markaya değer verme eğilimi vazgeçilmezdir. Grafik tasarım, tutkuları ateşleyen, marka bağımlılığı oluşturan, başarıyı garantileyen önemli ve etkileyici bir yere sahiptir. Marka dünyasında; dil ve sembolik görsel imgeler aracılığıyla tüketicinin gözünde 'lüks tüketim' çağrıştırılmaktadır. Günümüzde lüks pazarlama sektörü, 'kabul edilemez' fikrini 'göstergesel psikolojik' ve en önemlisi ekonomik olarak kabul edilebilir kılan, bilinçli bir oluşumdur. Tez, lüks markaların, büyüleyici başarı öykülerinden ve yükselişinden ilham almıştır. Ayrıca, kurumsal başarının sürekliliğini sağlamak için; insanların arzularına hitap etmek, onları değerli hissettirmek, kalplerini cezbetmek, gibi unsurları gerekliliğini vurgulamak adına, tezime farklı bir bakış açısı getirme hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of my thesis named 'The contribution of graphic design to the success process of world fashion brands'; famous fashion brands that shape the world fashion and appeal to people of elite status, to analyze the reasons and strategies for success. In the evolution of the success of these extraordinary brands from past to present; Containing elements such as logos, slogans, advertisements, posters, movies, magazines (etc.), It is to investigate the great importance of the relationship between 'Graphic Design Art'. When the values of the advertising and fashion industry combine, the tendency of consumers to value the brand is indispensable. Graphic design, has an important and impressive place that ignites passions, creates brand loyalty, and guaranteeing success. In the brand world; 'luxury consumption' is evoked in the eyes of the consumer through language and symbolic visual images. Today, the luxury marketing sector is a conscious formation that makes the idea of 'unacceptable' acceptable in terms of 'indicative psychological' and most importantly economically. The thesis is inspired by the fascinating success stories and rise of luxury brands. In addition, to ensure the continuity of corporate success; It is aimed to bring a different perspective to my thesis in order to emphasize the necessity of elements such as appealing to people's desires, making them feel valuable and captivating their hearts.