The necessity of Indonesia's measures towards vessel sinking and burning policy in combating IUU fishing in Indonesia Exclusive Economic Zone
  1. Tez No: 836378
  2. Yazar: ZULFIANI AYU ASTUTIK
  3. Danışmanlar: PROF. XXX ADEMUNI-ODEKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: IUU Balık Tutma, Gemi Batma Politikası, Caydırıcılık Etkisi, Necessary, IUU Fishing, Vessel Sinking Policy, Deterrence Effect
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Deniz Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Deniz Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Endonezya, münhasır ekonomik bölgesinde (MEB) yasadışı, kayıt dışı ve kontrolsüz balıkçılığı (IUUF) önlemek için yabancı gemileri yaktı veya batırdı. Madde 73 (1) MEB'i ihlal eden yabancı gemilerin batırılıp yakılmadığını açıkça (kesin bir şekilde) belirtmemesine ve maddede yalnızca yabancı bir gemi ve mürettebatının tutuklanması veya alıkonulması durumunda, tutuklama/tutuklama yapan ülkenin geminin bayrak devletine yapılan işlemleri ve uygulanan yaptırımları derhal bildirmesi, kıyı devletlerinin“kanun ve yönetmeliklerine uyumu sağlamak için gerekli”tedbirleri almasına olanak tanıyor. Bu tez, Endonezya'nın münhasır ekonomik bölgesinde IUUF ile mücadele etmek için batan ve yanan bir politikaya duyulan ihtiyacı incelemektedir. Tez, normatif yasal araştırma, ikincil veriler ve vakayla ilgili bir yaklaşım kullanır.
Özet (Çeviri)
Indonesia has burned or sunk foreign vessels to prevent illegal, unreported, and uncontrolled fishing (IUUF) in its exclusive economic zone (EEZ). Although Article 73 (1) does not explicitly (firmly) state whether or not foreign ships that violate the EEZ are sunk or burned, and the article only advises that in the event of an arrest or detention of a foreign ship and its crew, the country that made the arrest/detention must immediately notify the ship's flag state regarding the actions taken and the sanctions imposed on it, it allows coastal states to take measures that are“necessary to ensure compliance with their laws and regulations.”This thesis examines the need for a sinking and burning policy to combat IUUF in Indonesia's exclusive economic zone. The thesis uses normative legal research, secondary data, and a case-relevant approach.