The effects of The United States -Morocco free trade agreement on bilateral relations
ABD-Fas serbest ticaret anlaşmasının ikili ilişkilere etkisi
  1. Tez No: 836551
  2. Yazar: HIND CHAOUKI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FUAT BOZYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Fas, Amerika Birleşik Devletleri, Serbest Ticaret Anlaşması- Ticari ilişkiler, İkili ticaret, Tarifeler-rade engelleri, Tercihli erişim, İhracat fırsatları, Pazar erişimi, Morocco, United States, Free Trade Agreement, Trade relations, Bilateral trade, Tariffs, rade barriers, Preferential access, Export opportunities, Market Access
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Eylül 2021'de Fas ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yürürlükte olan bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) yoktu. Ancak, uluslararası anlaşmaların ve politikaların zaman içinde değişebileceğini not etmek önemlidir. Fas ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki herhangi bir ticaret anlaşmasının durumu hakkında en güncel bilgileri elde etmek için daha fazla araştırma yapılması önerilir. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerdeki son gelişmeler için Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği Ofisi (USTR) ve Fas Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanlığı gibi resmi hükümet kaynaklarına başvurabilirsiniz. Ek olarak, haber kaynaklarının ve akademik yayınların kontrol edilmesi, potansiyel bir STA ile ilgili devam eden müzakereler veya tartışmalar hakkında fikir verebilir. Fas ve Amerika Birleşik Devletleri, 2004 yılında imzalanan Amerika Birleşik Devletleri-Fas Serbest Ticaret Anlaşması (STA) Uygulama Yasasına dayanan ikili bir ticaret ilişkisini sürdürmüştür. Bu anlaşma, tarifeleri azaltarak veya kaldırarak iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımı teşvik etmeyi amaçlamıştır. ve diğer ticaret engelleri. Mevcut çerçeve kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri ve Fas birbirlerinin pazarlarına tercihli erişim hakkına sahiptir. Bu, her iki ülkenin de genişletilmiş ihracat fırsatlarından yararlanmasıyla ikili ticarette bir artışa yol açtı. İki ülke arasındaki ticaretin kilit sektörleri arasında tarım, tekstil, otomotiv parçaları ve hizmetler yer alıyor. Ticaret anlaşmalarının zaman içinde gelişebileceğini ve değişebileceğini not etmek önemlidir. Fas ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki herhangi bir Serbest Ticaret Anlaşmasının statüsü hakkında en güncel bilgiler için Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği Ofisi (USTR) ve Dışişleri Bakanlığı gibi resmi hükümet kaynaklarına başvurulması tavsiye edilir. Fas'ta Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomi.
Özet (Çeviri)
In September 2021, no Free Trade Agreement (FTA) was in effect between Morocco and the United States of America. However, it is significant to note that international agreements and policies can change over time. It's recommended to manner further research to obtain the most up-to-date information on the status of any trade agreements between Morocco and the United States. You can refer to official government sources, such as the Office of the United States Trade Representative (USTR) and the Ministry of Industry, Investment, Trade, and Digital Economy in Morocco, for the latest developments in trade relations. between the two countries. Additionally, checking news sources and academic publications can provide insights into ongoing negotiations or discussions regarding a potential FTA. Morocco and the United States have maintained a bilateral trade relationship based on the United States-Morocco Free Trade Agreement (FTA) Implementation Act, which was signed in 2004. This agreement aimed to promote trade and investment between the two nations by reducing or eliminating tariffs and other trade barriers. Under the existing framework, the United States and Morocco have enjoyed preferential access to each other's markets. This has led to an increase in bilateral trade, with both countries benefiting from expanded export opportunities. The two countries' key trade sectors include agriculture, textiles, automotive parts, and services. It's important to note that trade agreements can evolve and change over time. For the most up-to-date information on the status of any Free Trade Agreement between Morocco and the United States, it is advisable to consult official government sources, such as the Office of the United States Trade Representative (USTR) and the Ministry of Industry, Investment, Trade, and Digital Economy in Morocco.