An investigation of corporate governance regulations. A comparison between US and France case
Kurumsal yönetim düzenlemelerinin incelenmesi. ABD ve Fransa örneği arasında bir karşılaştırma
  1. Tez No: 837984
  2. Yazar: NAVID AHMAD ZAHIRI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZYEŞİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Holizm, Bütünsel Yaklaşım, Liderlik, Yükseköğretim, Disiplinlerarası Yaklaşım
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Eğitim, sosyal nitelikler, etik ve disiplinin yanı sıra bireye özel yaşam sağlar. Eğitim, kişinin ve tüketici hizmetinin hakkıdır. Bu nedenle, buna dikkat etmek, plan yapmak ve harcama yapmak hükümetin sorumluluğundadır. Bununla birlikte, ünlü yazarın (Smith, 1776) yayınlanmasıyla“Ulusların servetinin varlığı ve etkileri üzerine bir soruşturma”tartışıldı. Ayrıca, eğitimin tüketim faydalarına, toplumun zenginliğinde ve uzun vadeli icattaki artışın, bireyin finanse edildiği zaman eğitimin farklı bir getirisi ve hükümetler tarafından finanse edildiği bir getirinin olduğu eğitim ile sağlanabileceği başka faydalar da elde edilebilir. Eğitim için yeni bir görünüm yaratan bir yatırım toplum tarafından desteklendi ve eğitim yatırımından elde edilen kârın yanı sıra tasarruflar üzerine yeni çalışmalar başlatmaya başlandı. Yükseköğretimde liderlik için bir taslak sunarak, değerlere dayalı liderliğin önemini benimseyerek ve üniversite profesörünün liderliğinin restore edilmiş ve genişletilmiş algısını geliştirmek için çok önemli olan dünyanın en başarılı liderlerinden bazılarının benimsediği aynı liderlik değerlerini kullanarak rolü. Bu çalışma, idare ve inisiyatif ilerlemesi ile başa çıkmak için çeşitli anlayışları, perspektifleri ve epistemolojik yolları araştırmakta ve yönetim yetkisini yazma ve karıştırma ve öğrenme ve öğretme hibesi ile yetki vermek için daha fazla sorumluluk değerlendirmek için hareket etmeyi incelemektedir.
Özet (Çeviri)
This article presents an investigation of corporate governance regulations, specifically focusing on a comparative analysis between the United States and France. Corporate governance plays a crucial role in shaping the behavior and accountability of corporations, as well as safeguarding the interests of shareholders and stakeholders. By examining the regulatory frameworks in both countries, this study aims to identify similarities and differences in corporate governance practices, assess the corporate governance regulations employed in France and the united states of America. The study provide a strong foundation on assessing the global investments models and demand for transparency in the management drive for the adoption of modern corporate governance approaches, with many companies being family based business across the countries, their scale of the breadth has grown in the extent of increasing the seeking of capital outside the company. This hence necessitate the satisfying of the Corporate governance standards likely to be the source of competition and the conventional model to be employed in the adoption of the quick standards that can enable the companies realize the corporate governance.