A study on the incorporation of blended learning in an extensive reading program: The impact on tertiary level EFL learners
Sınıf dışı bir okuma programına harmanlanmış öğrenmenin dahil edilmesi üzerine bir çalışma: İngilizce öğrenen üniversite öğrencilerin üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 837986
  2. Yazar: ZEYNEP YADİGAR TOSUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SAFİYE İPEK KURU GÖNEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Harmanlanmış kapsamlı okuma, Dijital okuma, Yabancı Dilde kapsamlı okuma, İkinci Dilde okuma tutumları, Blended extensive reading, Digital reading, Extensive reading in EFL, Reading attitudes in L2
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngilizce Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Mevcut çalışma harmanlanmış öğrenmeyi kapsamlı okumaya (KO) entegre etmiş ve Türkiye'deki özel bir üniversitede İngilizce hazırlık programında öğrenim gören 14 yabancı dil öğrencisiyle harmanlanmış bir KO programı uygulamıştır. Bu çalışmanın temel amacı, katılımcıların İngilizce okumaya yönelik tutumlarındaki değişiklikleri izlemek ve harmanlanmış KO programına ilişkin görüşlerini ortaya çıkarmaktı. Katılımcıların okuma tutumlarındaki değişimi araştırmak için ön ve son test yoluyla nicel veriler toplandı. Niteliksel veriler, harmanlanmış KO programından sonra haftalık yansıtıcı günlüklerden ve yarı yapılandırılmış görüşmelerden elde edilerek katılımcıların görüşlerini ortaya çıkartmıştır. Niceliksel sonuçlara göre, katılımcıların İngilizce okumaya yönelik tutumları, program boyunca önemli ölçüde değişti. Niteliksel bulgulara gelince, katılımcılar programı büyük beğeniyle karşıladılar ve okuma deneyimleri gelişti. Niteliksel sonuçlar da katılımcıların okumaya yönelik tutumlarındaki olumlu değişimini destekledi. Katılımcılar ayrıca programın tasarımı, dijital okuma ve dil zorlukları gibi programın bazı zorluklarını ve zayıf yönlerini de belirttiler. Araştırmanın bulguları, harmanlanmış KO programının İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenenler üzerindeki etkilerine ışık tutacaktır. Pedagojik çıkarımlar ve ileriki çalışmalar için öneriler sunuldu.
Özet (Çeviri)
The current study integrated blended learning into extensive reading (ER) and implemented a blended ER program with 14 EFL learners studying in an English preparatory program at a private university in Turkiye. The primary aim of the current study was to trace any changes in the participants' attitudes towards reading in English and to unearth their views of the blended ER program. To investigate the change in the participants' reading attitudes, quantitative data were collected through a pre- and post- test. Qualitative data were obtained from weekly reflective logs and semi-structured interviews after the blended ER program to explore their views. Based on the quantitative results, the participants' attitudes towards reading in English changed significantly throughout the blended ER program. As for the qualitative findings, the participants greatly appreciated the blended ER program, and their reading experiences were enhanced. The qualitative results also supported the positive change in the participants' reading attitudes. The participants also stated some challenges and weaknesses of the blended ER program, such as the design of the program, digital reading, and language difficulties. The findings of the study would shed light on the effects of the blended ER program on EFL learners. Pedagogical implications and suggestions for further studies are presented.