Postnormal zamanlar teorisi ve din-Ziyaüddin Serdar örneği
The theory of postnormal times and religion-Case of Ziauddin Sardar
  1. Tez No: 838074
  2. Yazar: HATİCE KANADIKIRIK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FATİH ÖZTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: din sosyolojisi, gelecekler araştırmaları, ziyaüddin Serdar, postnormal zamanlar, sociology of religion, futures studies, ziauddin sardar, postnormal times
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışmada Ziyaüddin Serdar'ın Postnormal Zamanlar Teorisi sosyolojik olarak dinî bağlamda ele alınmıştır. Postnormal Zamanlar Teorisi, Ziyaüddin Serdar'ın postmodernite sonrası toplumların çevre, siyaset, ekonomi ve diğer meselelerini bir takım ilkeler etrafında ele aldığı bir teoridir. Bu teori gelecekler araştırmalarına aittir. Müslüman toplumların Postnormal zamanlardaki durum ve tutumları geleceklerini şekillendirecektir. Serdar'ın yaşamındaki, onun entelektüel kimliğini şekillendirmede öne çıkan durumlar analiz edilmiştir. Sonuç olarak bu teorisinin bir dinî kimlik arayışı ve inşası olduğu tespit edilmiştir. Bu tez yukarıda bahsedilen konuları ele almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, Ziyaüddin Serdar's Theory of Postnormal Times has been discussed sociologically in religious context. The Theory of Postnormal Times is a theory that Ziyaüddin Serdar deals with the environment, politics, economy and other issues of societies after postmodernity around a number of principles. This theory belongs to futures studies. The situations and attitudes of Muslim societies in Postnormal times will be shaping their future. In Serdar's life, the prominent situations in shaping his intellectual identity were analyzed. As a result, it has been determined that this theory is a search and construction of religious identity. This thesis deals with the issues mentioned above.