Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi anabilim dalında piyano öğretim elemanlarının piyano eğitiminin 1. yılda ulaşılması amaçlanan performans ölçmesi ve değerlendirilmesine
The Perceptions and recommendations of piano teachers of Gazi university Gazi faculty of education fine arts education music teaching department on the measurement and evaluation of the performance that is aimed to be acai
  1. Tez No: 83994
  2. Yazar: CENGİZHAN ÖZDOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELMİN TUFAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Piyano, Performans, öğretmen, Piano, performance, Teacher
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
I GAZI ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI'NDA PİYANO ÖĞRETİM ELEMANLARININ PİYANO EĞİTİMİNİN l.YILINDA ULAŞILMASI AMAÇLANAN PERFORMANSIN ÖLÇÜLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ CENGIZHAN OZDOGAN YÜKSEK LİSANS TEZİ GAZI ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ŞUBAT-1999 ÖZET Bu araştırma, piyano eğitiminde performansın ölçme ve değerlendirilmesinin önemini vurgulamak amacıyla yapılmıştır.“Betimsel bir çalışma”niteliği taşıyan bu araştırmada, piyano eğitiminde performansın ölçülmesi ve değerlendirilmesinin önemi üzerinde durulmuş ve bazı taslak test önerileri gözden geçirilmiştir. Ayrıca, G.Ü.G.E.F. Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda görevli piyano öğretim elemanlarının konuya ilişkin görüş, düşünce, yaklaşım ve önerilerini belirlemek amacıyla anket uygulanmıştır.Bilim Kodu : 5002019
Özet (Çeviri)
İİİ THE PERCEPTIONS AND RECOMMENDATIONS OF PIANO TEACHERS AT GAZI UNIVERSITY. GAZI FACULTY OF EDUCATION FINE ARTS EDUCATION MUSIC TEACHING DEPARTMENT ON THE MEASUREMENT AND EVALUATION OF THE PERFORMANCE THAT IS AIMED TO BE ACAIVED BY THE END OF THE FHtST VEAR OF THE PIANO TRAINING (M.Sc. Thesis) CENGIZHAN OZDOGAN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCHCNCE AND TECHNOLOGY FEBRUARY- 1999 ABSTRACT The aim of this study was to emphasize the importance of the measurement and the evaluation procedures in relation to the performance of students in piano teaching. During the study, deggcriptive approach was followed and the importance of the evalutation procedures in piano was emphasized and some proposed test concerning the study were reviewed by the researcher. Furthermore, the questionnaire was given to the staff teaching piano at the Gazi University, Faculty of Education, Department of Fine Arts-Music Education Department in Order to identify their perceptions, ideas, approaches and suggestions in relation to the subject area Science code : 5002019