Eskişehir demiryolu geçişi ile ilgili kavşakların etüdü ve çözüm önerileri
The Apraise of the crossroads in Eskişehir which are including railway and solution offers
  1. Tez No: 84473
  2. Yazar: ERAY ÇINAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KORKUT ARBERK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kent Ulaşımı, Demiryolu Geçitleri, Üstgeçit, City Transport, Railway Crossroads, Highway
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
IV ÖZET 21. yüzyıla girilirken Türkiye'de kent yaşamı, modern kent olgusu ve kamu hizmetleri ile bu hizmetleri veren kurumlar yeniden gözden geçirilmeye başlanmıştır. Kent yaşamında ulaşımın çok önemli bir yeri olduğu görülmüş; bu sebeple mevcut yolların iyileştirilmesine, ihtiyaca karşılık verebilecek yeni yolların ve yapıların (köprü, üstgeçit, vs.) yapımına hız verilmiştir. Ancak ihtiyaçların doğru olarak belirlenmesi aşamasında yapılan yanlışlıklar ve gereken bilimsellikten uzak araştırmalar dorultusunda gereksiz harcamalar yapılmakta; çözüm olarak yapılan işler mevcut sorunların artmasına neden olmaktadır. Bu çalışmada, Eskişehir'de düzenleme yapılmasına karar verilen demiryolu ile ilgili kavşakların gerçekten ihtiyaçlarının ne olduğu ve planlanan üstgeçitlerin faydalı yatırımlar olup olmadıkları tartışılacak; çözüm önerileri maliyet analizleri ile ispatlanacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT When we close towards to the 21. Century; the city life, the modern city factand the public sevices in Turkey are being studied. It's seen that transport is one of the most important thing in a city; because of this, more speed is given to the renovation of the existing roads and to the construction of the new roads and structures (bridge, highway, etc.). But because of some faults that has been made while finding out of the needs, and non-scientific studies, a lot of money is been spended when there's no need and the works that made as solution are causing to increase of the problems. In this study, the real needs of the renovated crossroads in Eskişehir which are including railways will found out, it will be discussed that the planned highways are positive investments or not and the solution offers will be proofed with the cost analysis'.