Investigating the contribution of combined teacher-automated feedback to students' writing skills in an EFL class
Birleşik öğretmen-otomatik geribildirimin bir yabancı dil olarak İngilizce sınıfında öğrencilerin yazma becerilerine katkısının incelenmesi
- Tez No: 846144
- Danışmanlar: PROF. DR. JÜLİDE İNÖZÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: MyAccess, yazma değerlendirmesi, geri bildirim, yazma becerileri, MyAccess, writing evaluation, writing assessment, feedback, writing skills
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu nitel çalışmanın amacı, öğrencilerin yazma değerlendirme aracı MyAccess'e ilişkin algılarını ve öğretmenlerin öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmede ne ölçüde destek olduklarını araştırmaktır. Bu örnek olayda Fırat Üniversitesi hazırlık sınıflarına altı hafta boyunca devam eden beş öğrencinin gelişimi incelenmiştir. Çalışma özellikle yazma derslerine odaklanmaktadır. Öğrencilere dört farklı makale türünde en az üç taslak makale oluşturma görevi verildi. İlk taslağın tamamlanmasının hemen ardından araçla ilgili geri bildirim aldılar. Yazılarını buna göre revize ettiler ve ikinci taslaklarıyla ilgili öğretmenden geri bildirim aldılar. Nihai taslaklar, birden fazla kaynaktan gelen birleşik geri bildirimlerin birleştirilmesiyle oluşturuldu. Her makale türü için son taslağı içeren her taslak setini tamamladıktan sonra öğrenciler düzenli olarak görüşlerini yazdılar ve bunları öğretmenle paylaştılar. Günlük girişleri, öğretmenlerinin sağladığı geri bildirimler ve kullanılan araçlar hakkında öğrencilerin bakış açılarını sistematik olarak toplamak için kullanıldı. Ayrıca, bu materyalde ilave açıklama gerektiren alanların ele alınması ve genel bir bakış açısı kazanılması amacıyla son görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre öğrenciler yazma değerlendirme araçlarını beğendiklerini ifade etmişlerdir. Ancak, bu araçların gerçekten yararlı olmasına rağmen, değerlendirmenin tek aracı olarak bunlara güvenilmemesi gerektiğini belirtmek önemlidir. Araştırma, yazma yeterliliğini geliştirmek için öğretmen geri bildirimi ile teknolojik yazı değerlendirme tekniklerini etkili bir şekilde birleştirmenin önemini ortaya koymuştur. Öğretmenler, sonuçların da gösterdiği gibi, öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için kendi geri bildirimleriyle birlikte yazma değerlendirme araçlarını kullanmalıdır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this qualitative study is to investigate students' perceptions of the writing assessment tool MyAccess and the extent to which teachers support students in enhancing their writing abilities. This case study examined the progress of five students who attended preparatory classes at Fırat University for a duration of six weeks. The study specifically focuses on their writing lessons. The students were required to produce at least three drafts of four different kinds of articles. Immediately after finishing the initial draft, they got comments on the tool. They received comments from the teacher on their improved writing and made the necessary revisions. The feedback from many sources was merged to create the final drafts. The students routinely wrote down their thoughts and discussed them with the teacher after finishing each set of drafts, which also included the final draft for each type of essay. Journal entries were used to carefully compile the opinions of the pupils regarding the tools and teacher feedback. In order to clarify any points in this material that needed more clarity and to get a broad perspective, post-interviews were also conducted. Students indicated enthusiasm for the writing assessment tools, according to the study's findings. It is crucial to remember that while these techniques are useful, they should not be used as the only method of assessment. Research has demonstrated the importance of effectively combining teacher feedback and technological writing assessment techniques in order to enhance writing proficiency. Teachers should utilize writing assessment tools in conjunction with their own feedback to assist students in enhancing their writing abilities, as indicated by the outcomes.