The analysis of digital transformation in banking: The case of digital banks in the world
Bankacılıkta dı̇jı̇tal dönüşümün analı̇zı̇: Dünyadakı̇ dı̇jı̇tal bankalar örneğı̇
- Tez No: 846911
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VAHİT FERHAN BENLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Balıkçılık Teknolojisi, Bankacılık, Fisheries Technology, Banking
- Anahtar Kelimeler: dijitalleşme, dijital bankası, Müşteri deneyimi, bankacılık hizmetleri, digitalization, digital bank, customer experience, banking services
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Finans Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Finans Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Dijital devrim bankacılık sektörünü dönüştürdü. Son yirmi yıl içinde, geleneksel bankalar, finansal piyasanın yeni aktörlerinin rekabetini düzgün bir şekilde listelemek için çalışma prinsiplerini ve hizmetlerinin doğasını yeniden düşünmekten başka bir seçim bırakmıştı. Bunun nedeni, gelişen rekabetten oluşan bir ortamda, geleneksel bankaların, teknolojik ilerlemeden yararlanmaya odaklanacak şekilde, giderek daha önemli hale gelen dijital devrimin akışını takip etmek için sıkıntılı olmalarıdır. Bankaların müşterileri günümüzde hızlı bir şekilde bilgilendirilmenin yanı sıra önerilen finansal hizmetlerin fiyatlarını ve kalitesini karşılaştırma araçlarına sahiptir. Bu onların daha talepkar olmalarını sağlar. Bankalara yapılan ziyaretleri, bankalara erişimin gittikçe daha hareketli olmasının basit ama anlamlı bir nedeni olarak görülmektedir. Dijitalleşmenin bu etkisi, bankalara yönelik davranış ve beklentilerin geliştirilmesine izin vermiştir. Ayrıca, dolaylı olarak bankanın memurları ile müşterilerin ilişkilerinin değiştirilmesine katkıda bulunmuştur. Bankacılık platformlarının kullanımının değişiklikleri nedeniyle, bugün müşterilerin bazı muazzam gereksinimleri var. Bu nedenle bankalar, memnuniyetlerini sağlayan müşteri deneyiminin optimizasyonu konusunda daha fazla endişe duyuyorlar. Bu çalışmanın amacı, bankacılık sektöründe dijitalin ortaya çıkmasının müşterinin deneyimini etkilediğini ve davranışını değiştirdiğini anlamak olacaktır. Çalışmamız, bankaların prosedürleri oluşturma ve finansman modellerini eskimet etme potansiyeli ile gerçek bir tehdit olarak, mevcut teknolojik gelişmelerin, bankaları uzun sürelerini güvence altına alabilmeleri için rekabetçi kalmak için gelişmeye ve uyum sağlamaya zorladığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The digital revolution has transformed the banking sector. Within the last two decades, traditional banks have been left with no choice but to rethink their modus operandi and the nature of their services to adequately respond to the concurrence of the new actors of the financial market. This is because, in an environment made of evolving concurrence, traditional banks have been forced to follow the flow of the digital revolution, which is becoming increasingly important, in such a way that they focus their efforts on taking advantage of technological progress. Banks' clients nowadays have the means to be quickly informed as well as to compare the prices and the quality of the proposed financial services. This allows them to be more demanding. Their visits to banks have decreased for the simple but meaningful reason that access to banks is becoming more and more mobile. This impact of digitalization has allowed an evolution of behaviors and expectations toward banks. It has also, though indirectly, contributed to the modification of customer relations with the bank's officers. Due to the modifications of banking platforms' utilization, today's customers have some tremendous exigencies. This is why banks are more concerned about the optimization of customer experience, which enables their satisfaction. This study will aim to understand to which extent the emergence of digital in the banking sector has influenced the customer's experience and modified his behavior. Our study shows that as a genuine threat with the potential of rendering bank procedures and funding models obsolete, the current technological advancements have forced banks to evolve and adapt to remain competitive to secure their long-term viability.