Challenges of pre-service physics teachers in argument-driven inquiry activities
Fizik öğretmen adaylarının argüman odaklı sorgulama etkinliklerinde karşılaştıkları zorluklar
  1. Tez No: 849150
  2. Yazar: DİLBER DEMİRTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER FARUK ÖZDEMİR, DR. UFUK YILDIRIM
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Argümantasyon, Sorgulama, Argüman Odaklı Sorgulama, Zorluklar, Fizik Öğretmen Adayları, Argumentation, Inquiry, Argument-Driven Inquiry, Challenges, Preservice Physics Teachers
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fizik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 263
Özet
Bu çalışmanın amacı, fizik öğretmen adaylarının (FÖA) çevrimiçi yürütülen Argüman Odaklı Sorgulama (AOS) odaklı bir derste öğrenci, geliştirici ve öğretmen olduklarında karşılaştıkları zorlukları araştırmaktır. Bu amaçla, seçmeli bir lisans dersinin içeriği yeniden tasarlanmıştır. Öğrenme, geliştirme ve öğretim aşamaları şeklinde yapılandırılan ders, 2020-2021 akademik yılının güz dönemi boyunca haftalık dört saatten oluşmuştur. Tüm aşamalarda en düşük başarıya sahip üç öğrencinin karşılaştığı zorlukların analiz edilmesi, FÖA'ların AOS ile mücadelelerinin anlaşılmasını sağlamıştır. Çalışmada nitel bir yaklaşım benimsenmiş ve veri toplamak için video kayıtları, ders materyalleri, yansıtma kağıtları ve görüşmeler kullanılmıştır. Sürekli karşılaştırmalı yöntemi izleyen bir veri analizi, AOS'ın öğrenme, geliştirme ve öğretim aşamalarındaki karmaşık zorlukları ortaya çıkarmıştır. Bulgular, iddialar, ampirik ve teorik veriler, ampirik ve teorik gerekçeler ve ampirik çürütme ile ilgili zorluklar da dahil olmak üzere çok yönlü sorunları ortaya koymaktadır. Bu zorlukların içeriğe bağlı olması dikkat çekicidir ve bir aşamadaki başarının diğerlerinde yeterliliği garanti etmediğini göstermektedir. Çıkarımlar, öğretmen hazırlığı, sürekli mesleki gelişim ve müfredat tasarımında, birbiriyle bağlantılı zorlukları ele alan ve beceri gelişiminin içeriğe ve/veya bağlama bağımlılığını kabul eden bütünsel bir yaklaşıma duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır. AOS çerçevesindeki benzersiz zorluklar vurgulanarak, özel pedagojik yaklaşımlar ve özel rehberlik savunulmaktadır. Çalışma, fen eğitimi uygulamalarına değerli içgörüler katmakta, eğitimcileri ve politika yapıcıları etkili ADI uygulaması için belirlenen zorlukları dikkate almaya çağırmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study aimed to investigate challenges faced by pre-service physics teachers (PPTs) in an online course based on Argument-Driven Inquiry (ADI) as they acted as learners, planners, and instructors. An undergraduate elective course was redesigned for this purpose. The course, which is structured into learning, preparation, and teaching phases, involved four weekly hours during the fall semester of the 2020-2021 academic year. Analyzing challenges faced by the three lowest-achieving students in all phases enhanced understanding of PPTs' struggles with ADI. The study employed a qualitative approach, utilizing video recordings, course materials filled by/prepared by the participants, reflection papers, and interviews for data collection. A meticulous data analysis, following the constant comparative method, uncovered intricate challenges during the learning, preparation, and teaching phases of ADI. The findings reveal a number of issues related to different aspects of ADI, namely claims, empirical and theoretical data, empirical and theoretical warrant, and empirical rebuttal. Noteworthy is the finding that these challenges are content-dependent, suggesting that proficiency in one phase does not guarantee success in others. Implications emphasize the need for a holistic approach in teacher preparation, ongoing professional development, and curriculum design, addressing interconnected challenges and acknowledging the content and/or context dependency of skill development. Depagogical approaches tailored based on the challenges and specialized guidance are advocated, emphasizing the unique challenges encountered during the ADI activities The study contributes valuable insights to science education practices, urging educators and policymakers to consider the identified challenges for effective ADI implementation.