Muslim Brotherhood in Malaysia
Malezyadaki Ihvan Müslimin
  1. Tez No: 849158
  2. Yazar: IFFAH FADHILAH BINTI AWANG MUHAIDIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL NUMAN TELCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Malezya, Müsluma Kardeşler, Islam örgütü, Mısır, Malaysia, Islamic Organization, Egypt, Muslim Brotherhood
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Ortadoğu Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortadoğu Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tez, Malezya'daki İslami Örgütlerin sosyal ve politik gündemlerini gerçekleştirmek için Müslüman Kardeşler'in ideolojisini nasıl etkilediklerini araştırıyor. Bunu yaparken, bu makale Malezya'daki üç İslami Kuruluşun, PAS (Malezya İslam Partisi), IKRAM (Pertubuhan IKRAM Malezya) ve ISMA'nın (Malezya Müslüman Dayanışma Derneği) karşılaştırmalı bir analizini yapmaktadır. Öncelikle Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in kuruluş tarihi ve ideolojisi irdelenerek yapılmıştır. Daha sonra Malezya'daki bu İslami Örgütlerin Müslüman Kardeşler'den etkilendikleri tebliğ ve terbiyye ideolojilerini nasıl icra ettiklerine yer verilerek analiz yapılacaktır. Bu örgütlerin siyasi ve sosyal ajandalarına ulaşmak için siyasi eylemleri, siyasi beyanları ve sosyal faaliyetleri de analiz edilmektedir. Bu çalışmada kullanılan yöntem, durum çalışması olan nitel bir araştırma yöntemidir. Portalının ve web sitesinin analizi ve yerdeki hareketin gözlemlenmesi yapılır. Hareket belgeleri, edebiyat, örgütler tarafından basılan gazete ve kitaplar da incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates how Islamic Organizations in Malaysia have been impacyed the Muslim Brotherhood's ideology to achieve social and political agendas. In doing so, this paper makes a comparative analysis of three Islamic Organizations in Malaysia, which are PAS (Islamic Party of Malaysia), IKRAM (Pertubuhan IKRAM Malaysia) and ISMA (Malaysian Muslim Solidarity). It is done by first scrutinizing the founding history and ideology of the Muslim Brotherhood in Egypt. Then, the analysis will be done by including how these Islamic Organizations in Malaysia perform their ideology of da'wa (preaching) and tarbiyyah(education) that they have impacted from Muslim Brotherhood. The political action, political statements, and social activities to achieve the political and social agenda of these organizations are also analyzed. The methodology used in this study is a qualitative research methodology which is case study. Analysis of its portal and website and observation of the movement on the ground are done. Movement documents, literature, newspaper and book published by the organizations are also analyzed.