An amalgamation between the Edgar Allan Poe's The Tell Tale Heart and The Elements of the Magical Realism
Edgar Allan Poe'nun Gammaz Yürek ile Büyülü Gerçekçilik unsurlarının birleşimi
  1. Tez No: 849161
  2. Yazar: RIAD AFANDIYEV
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TUNA TETİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Edgar Allan Poe, Gotik, Büyülü Gerçekçilik, Art House Horror, Edgar Allan Poe, Gothic, Magical Realism, Art House Horror
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tez, Edgar Allan Poe'nun“Gammaz Yürek”adlı kısa öyküsü ile“Büyülü Gerçekçilik”adlı edebi türün unsurları olan iki farklı bileşenin kesiştiği noktaların incelenmesini önermektedir. Ayrıca bu tür bir birleşmenin olası unsurları ve sonuçları, bu çalışmanın ana konusu için bir vaka görevi gören“Göze Göz”adlı kısa film ekseninde incelenmektedir. Seçilen vaka ekseninde, Edgar Allan Poe'nun anlatı biçimi ile Büyülük Gerçekçilik türünün ilişkisinin keşfedilmesi ve üzerine tartışılması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis proposes to examine a relation of an amalgamation of two different components, including Edgar Allan Poe's short story titled“The Tell Tale Heart”and the elements of a literary genre called“Magical Realism.”While the possible elements and the results of such amalgamation are examined through a short film called“Eye for an Eye,”the short film is also approached as a particular case for the main topic of this study. Through the case, the relation of Edgar Allan Poe's narrative style to the Magical Realism genre was aimed to be discovered and discussed.