Kuvvetli ve mutlak hemen hemen yakınsaklığın bazı genelleştirilmesi
  1. Tez No: 85165
  2. Yazar: ABDULLAH ŞEVLİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EKREM SAVAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dizi uzayı, Banach limiti, hemen hemen yakınsaklık, kuvvetli hemen hemen yakınsaklık, mutlak hemen hemen yakınsaklık, Sequence space, Banach limits, almost convergence, strongly almost convergence, absolute almost convergence
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZ KUVVETLİ VE MUTLAK HEMEN HEMEN YAKINSAKLIĞIN BAZI GENELLEŞTİRİLMESİ Dört bölümden oluşan bu çalışmanın amacı, hemen hemen, kuvvetli hemen hemen ve mutlak hemen hemen yakınsaklığın bir genelleştirilmesini vermek ve bilinen sonuçları elde etmektir. Birinci bölümde çalışmaya kaynaklık eden bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir. ikinci bölümde yeni dizi uzayları tanımlanmış ve ayrıca (Z, a, B) metodu incelenmiştir. Üçüncü bölümde hemen hemen, kuvvetli hemen hemen ve mutlak hemen hemen yakınsaklığın genelleştirilmesi verilmiştir. Dördüncü bölümde genelleştirilmiş kuvvetli hemen hemen ve mutlak hemen hemen yakınsaklık uzayları arasındaki ilişkiler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT SOME GENERALIZATION OF STRONG AND ABSOLUTE ALMOST CONVERGENCE The purpose of this study which consists of four chapters is to give the generalization of almost convergence, strongly almost convergence and absolute almost convergence and to obtain known results. In the first chapter; some fundamental definitions and theorems, wihch are used at this study have been given. In the second chapter; new sequence spaces have been defined and (Z,a,P) method has been investigated. In the third chapter; the generalization of almost convergence, strongly almost convergence and absolute almost convergence have been given. In the last chapter; the relations between generalized strongly almost convergence space and generalized absolute almost convergence spaces has been investigated.