Exploring the attitudes of English preparatory school instructors and students towards online project-based learning
Hazırlık okulu İngilizce öğretmenlerinin ve öğrencilerinin uzaktan eğitim proje temelli öğrenme ile ilgili tutumlarının incelenmesi
- Tez No: 852714
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZLEM ZABİTGİL GÜLSEREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Proje Temelli Öğrenme, İngiliz Dili Eğitmenleri, Çevrim İçi Eğitim, Uzaktan Eğitim, Tutumlar, Hazırlık Programı Öğrencileri, Çevrim İçi Ortamda Eğitim, Project-Based Learning, EFL Instructors, Online Education, Distant Learning, Attitudes, Preparatory Program Students, Education in Online Environment
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Son teknolojik gelişmelerin yanı sıra Covid-19 pandemisinin bir sonucu olarak yaşamın birçok alanında birçok değişiklik yaşanmıştır. Eğitim faaliyetleri bir hayli değişmiştir. Eğitimin ani dönüşümü ile ortaya çıkan değişimlere öğrenciler ve öğretmenler hazırlıksız yakalandı. Bu çalışmada, ilk olarak John Dewey tarafından ortaya atılan Proje tabanlı eğitimin uygulaması bu araştırmanın kapsamını oluşturmaktadır; İngilizceyi yabancı dil olarak öğreten öğretim elemanlarının ve üniversite hazırlık sınıfı öğrencilerinin çevrimiçi proje tabanlı öğretime yönelik tutumları incelenmiştir. Bu araştırmayı gerçekleştirmek için Özgür AVŞAR (2017) tarafından hazırlanan iki ölçek, bu çalışmaya daha uygun hale getirmek için bazı değişiklikler yapılarak kullanılmıştır. Bu çalışma, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıflarında 3 farklı seviyede ders alan 26 İngilizce Öğretimi okutmanı ve 175 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bulgular baktığımızda, hem öğrenciler hem de öğretmenler bazı çelişkili yanıtlar verseler de, çevirim içi proje temelli eğitimin yararları konusunda genel bir fikir birliği göstermektedirler. Bu tezin sonunda ise eğitim camiasına katkı sağlamak için proje tabanlı eğitim için daha fazla öneri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
As a result of recent technological developments as well as the covid-19 pandemic, a lot of changes have been experienced in many areas of life. Educational activities have changed tremendously. Students and teachers were unprepared for the changes that emerged with sudden transformation of education. In this study, the application of project-based education, which was first coined by John Dewey is the context of this research; the attitudes of instructors who teach English as a foreign language and university preparatory class students' attitudes towards online project-based teaching has been examined. To carry out this research, two scales prepared by Özgür AVŞAR (2017) were utilized with some changes made to make it more appropriate for the present study. This study was carried out with the participation of 26 ELT instructors and 175 students who took courses at 3 different levels in the preparatory class at a foundation university, school of foreign languages in the spring term, 2020-2021 academic year. When it comes to the findings, even though both students and teachers produced some contradictory responses, they show general agreement on the benefits of online PBL. Further suggestions are provided for project-based education at the end of this thesis to contribute to the education community.