Strategic planning in the light of the main factors for sustainable development in the future oil and gas management
Geleceğin petrol ve gaz yönetiminde sürdürülebilir kalkınma için ana faktörler ışığında stratejik planlama
  1. Tez No: 852961
  2. Yazar: ALI AL SAEDI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR BACAKSIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilir liderlik gelişimi, sürdürülebilir ekonomik kalkınma, sürdürülebilir çevresel kalkınma, sürdürülebilir sosyal kalkınma, stratejik planlama, Sustainable leadership development, sustainable economic development, sustainable environmental development, sustainable social development, strategic planning
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışma, Irak'taki Maysan Petrol Şirketinde stratejik planlamanın sürdürülebilir kalkınma üzerindeki etkisini çeşitli boyutlarda (liderlik, çevre, ekonomi ve sosyal yönler) araştırmayı amaçlamaktadır. Bu çalışma, Irak'taki Maysan Petrol Şirketi'ndeki katılımcılardan veri toplamak için bir anket kullanarak nicel bir yaklaşım kullandı. Ankete şirketin çeşitli kademelerinden 370 çalışan katıldı. Araştırmada veriler toplandıktan sonra bu çalışmanın değişkenlerini ölçmek için beşli Likert ölçeği kullanılmıştır. Araştırmacı istatistiksel bir program olan SPSS programından yararlanmıştır. Bina geliştirmede stratejik planlamanın olumlu bir rolünün olup olmadığını ortaya çıkarmak için keşfedici faktör analizi ve regresyon analizi kullanılmıştır. Maysan Petrol Şirketinde Sürdürülebilirlik. Çalışma, Maysan Petrol Şirketinde sürdürülebilir kalkınmada liderlik becerilerinin rolünün arttırılmasında stratejik planlamanın istatistiksel olarak anlamlı bir etkisi olduğunu buldu. Genel olarak çalışma, stratejik planlamanın sürdürülebilir kalkınmanın her bir boyutu (liderlik, çevre, ekonomik ve sosyal) üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu buldu.
Özet (Çeviri)
This study aims to explore the impact of strategic planning on sustainable development in its various dimensions (leadership, environment, economy, and social aspects) in the Maysan Oil Company in Iraq. This study used a quantitative approach by using a survey to collect data from respondents at the Maysan Oil Company in Iraq. The survey included 370 employees from various levels in the company. The study used a five-point Likert scale to measure the variables of this study after collecting the data. The researcher relied on the SPSS program, a statistical program. Exploratory factor analysis and regression analysis were used in order to find out whether there is a positive role for strategic planning in building development. Sustainability in Maysan Oil Company. The study found a statistically significant effect of strategic planning in enhancing the role of leadership skills on sustainable development in Maysan Oil Company. In general, the study found that strategic planning has a positive impact on each of the dimensions of sustainable development (leadership, environment, economic, and social).