Hatay ilinde bulunan proctotrupoidea üst familyasına bağlı scelionidae familyasına giren türler ve kısa biyolojileri (Insecta: Hymenoptera)
Scelionid species (Hymenoptera: Proctotrupoidea) from Hatay province and some of their biological aspects
  1. Tez No: 85311
  2. Yazar: FEZA DOĞANLAR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MİKDAT DOĞANLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Hymenoptera, Yumurta parazitoidleri, Proctotrupoidea, Scelionidae, Hymenoptera, Egg parasitoids, Proctotrupoidea, Scelionidae
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
V oz 1997-1998 yıllarında yürütülen bu çalışma ile Hatay ili ve ilçelerinde bulunan Scelionidae (Hymenoptera:Proctotrupoidea) familyasına giren yumurta parazitoiti türler ve kısa biyolojileri belirlenmiştir. Hatay bölgesinde bu familyaya giren yumurta parazitoidleri olarak 6 cins ve 17 tür saptanmıştır. Bu türler içerisinde en yaygın tür olarak Trissolcus semistriatus Nees tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
V! ABSTRACT In Hatay-Turkey, the egg parasitoid species of Scelionidae (Hymenoptera;Proctotrupoidea ) were collected during the years of 1997-1998. Thei short biologies and their hosts were obtained.By the work the most of 17 species from 6 genera were found as egg parasitoid of several species of Pentatomidae and Scutelleridae (Heteroptera). Trissolcus semistriatus Nees was the most common egg parasitoid of sunn pest in Hatay region.