An analysis of three documentary films by Latin American women filmmakers the influence of third cinema in their films throughout the years
Üç belgesel filmin analizi Latin Amerikalı kadın film yapımcıları tarafından üçüncü sinemanın filmlerindeki etkisi yıllar içinde
- Tez No: 854494
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖNÜL EDA ÖZGÜL TAHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Üçüncü Sinema, Kadın Yönetmenler, Belgesel filmler, Third Cinema, Women Directors, Documentary films
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu yüksek lisans tezi, Latin Amerikalı kadın yönetmenlerin çalışmalarına özel bir vurgu ve odaklanma ile Üçüncü Sinema'nın bir hareket olarak keşfedici bir araştırmasıdır. Latin Amerika'da kadın yönetmenlerin yönettiği belgesel filmlerde Üçüncü Sinema'nın etkisini analiz etmeyi ve anlamayı amaçlayan nitel bir çalışmadır. Bu amaçla üç farklı ülkeden ve üç farklı dönemden üç film seçilmiştir. Bu çalışmanın hipotezi, 70'li yıllarda Üçüncü Sinema hareketinin yükselişi sırasında ve sonrasında film yöneten ve yapımcılığını üstlenen Latin Amerikalı kadın yönetmenlerin hala etkilendikleri yönündedir. çevrelerini belgelemek için onun dilini ve kavramlarını kullanırlar. Bu çalışma, bu filmlerin Üçüncü Sinemadaki yerini anlamak için kullanılan anlatım biçimini incelemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bu filmler, kadın yönetmenlerin sinemaya katkısını gözler önüne sererken, özgürlük sinemasının zaman içinde nasıl dönüştüğünü de göstermek amacıyla seçildi.
Özet (Çeviri)
This master's thesis is an explorative research of Third Cinema as a movement, with a special emphasis and focus on the work of Latin American female directors. It is a qualitative work that aims to analyze and understand the effect of Third Cinema in documentary films directed by female directors in Latin America. For this purpose, three films were selected from three different countries and three different periods. The hypothesis of this study is that Latin American female directors who directed and produced films during and after the rise of the Third Cinema movement in the 70s are still influenced. They use its language and concepts to document their environment. This study aims to examine the form of expression used to understand the place of these films in Third Cinema. In addition, these films were chosen to show how the cinema of freedom transformed over time, while revealing the contribution of female directors to cinema.