Web3 factors and thinking styles on the innovativeness of firms
Web 3 faktörleri ve düşünce stillerinin işletmelerin yenilikçiliği üzerindeki etkileri
- Tez No: 854523
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALPER CAMCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Web 3.0 Bilgisi, Karmaşık Düşünce Sistemi, Girişimcilik Dürtüsü, Technology, Web 3.0 Knowledge, Complex Thinking System, Entrepreneurship Drive
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
Teknolojik yenilik ve girişimcilik günümüzün karmaşık ve belirsiz ortamında kalkınmanın temel taşlarıdır. Son yılların en önemli teknolojik gelişmelerinden biri blockchain, merkezi olmayan ağlar, sanal ve artırılmış gerçeklik gibi Web 3.0 teknolojilerinin gelişmesidir. Bu makalenin amacı bireylerin web 3.0 teknolojileri hakkındaki bilgileri ile deneyimleri arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. sistem düşüncesi, tasarım düşüncesi gibi karmaşık düşünme stillerine ve bunların girişimcilik dürtülerine aşinalık. Veri toplamak için bir anket aracı kullanıldı ve daha sonra değişkenler arasındaki istatistiksel ilişkileri değerlendirmek için analiz edildi. Analiz sonuçları, web 3.0 teknolojileri hakkında bilgi sahibi olan bireylerin girişimcilik dürtülerinin ve kendi işlerini kurma eğilimlerinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bu makalenin önemli bir sonucu, Web 3.0 teknolojilerini öğrenmenin kişinin yeni iş girişimleri yaratma isteğini arttırmasıdır.
Özet (Çeviri)
Technological innovation and entrepreneurship are the cornerstones of the development in today's complex and uncertain environment. One of the most important technological developments of recent years is the development of Web 3.0 technologies like blockchain, decentralized networks, virtual and augmented reality, etc. The aim of this paper is to explore the relationship between individuals' knowledge about web 3.0 technologies and their familiarity with the complex thinking styles like systems thinking, design thinking, and their entrepreneurship drive. A survey instrument was used to collect data and later analyzed to assess statistical relationships between the variables. Results of the analysis suggests that individuals with knowledge about web 3.0 technologies are more likely to have higher entrepreneurship drives and propensity to establish their own businesses. One major implication of this paper is that learning about Web 3.0 technologies increases one's drive to create new business ventures.