The design, implementation, and evaluation of a multi-modal online EMI Lecturer Development Program: A collaborative case study between EMI teachers and language specialists
Çok modlu online İngilizce yüksek öğrenim kurumunda Öğretim Görevlisi Geliştirme Programının tasarımı, uygulanması ve değerlendirilmesi: EMI öğretim görevlileri ve dil uzmanları arasında yapılan işbirliğine dayalı bir vaka çalışması
  1. Tez No: 854626
  2. Yazar: BAHAR HASIRCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KENAN DİKİLİTAŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce dilinde Eğitim ve Öğretim, Yüksek Öğretim, Mesleki Gelişim, İngiliz Dili Eğitimi, English Medium Instruction, Higher Education, Professional Development, Language Specialist, Translanguaging
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Bu çalışmanın amacı, İngiliz dili kullanılarak eğitim ve öğretim veren özel bir Yüksek Öğretim Kurumunda mesleğe yeni başlayan öğretim görevlileri ile dil eğitimi veren tecrübeli öğretim görevlilerinin birlikte katıldığı kurum içi mesleki gelişim programın hakkındaki tecrübelerini, kazanımlarını ve program hakkındaki görüşlerini araştırmaktır. Çalışma aynı zamanda yükseköğretim bağlamında bu iki önemli paydaşın, disiplinler arası etkileşiminden elde edilen kazanımları da derinlemesine keşfetmeyi amaçlamaktadır. Çalışma mesleğe yeni başlamış olan öğretim görevlilerinin kariyerlerinin ilk senelerindeki ihtiyaçlar hakkında ve onların nasıl destek olunabileceği hakkında bilgi ve tavsiyeler vermektedir. Bu çalışma, beş gönüllü katılımcıyla nitel bir durum çalışması olarak tasarlandı ve program uzun bir süre (bir akademik dönem) boyunca uzaktan çevirim içi multimodal eğitim metodu ile uygulandı. Veriler yarı yapılandırılmış görüşmeler, mikro ders anlatımı gözlemleri ve araştırmacı notları kullanılarak toplanmıştır. Bulgular şunu ortaya çıkardı: Yüksek öğrenim kurumlarının dil politakarı netlik kazanmamış olmadığı icin öğretim görevlilerine yol gösteren politikaların yapılıp çıkarılması tavsiye olunur. Ayrıca dil uzmanları ile yapılan işbirlikleri sadece bölümde görevli öğretim görevlilerine fayda sağlamakla kalmıyor, kazanımlar karşışıklı oluyor. Son olarak, iki veya cok dil öğretim elemanı eğitim programları tasarlanıp, öğretim elemanlarının eğitimlerine kullanılması faydalı olabilir. Çalışmaların tavsiyeleri icinde Ingilizce ile eğitim veren öğretim görevlilerinin bilgi yapıtaşlarına dair bir önermede bulunulmuştur ve ders gözlemlerinde kullanılabilecek bir ders izleme ve değerlendirme yönergesi oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study explores the perceptions, emotions, experiences, and reflections of beginner EMI lecturers and experienced EAP teachers who collaboratively attended an institutional, professional development course in a private higher education institute. The study also attempts to discover the aspects of the gains from an interdisciplinary interaction of the two critical stakeholders, EMI lecturers and language specialists, in a higher education context. It gives insights into instructional strategies and recommendations for the policymakers of EMI universities and the course designers of professional development for beginner-level EMI lecturers in their early careers. This study is designed as a qualitative case study with five voluntary participants, and a multi-modal online professional development program was delivered over an extended period. The data were collected through semi-structured interviews, micro-teaching observations, reflections, and researcher memos. The findings revealed that the universities need clear language policies that guide EMI teachers. Also, translanguaging pedagogy can be acknowledged as a pedagogy both for EMI teacher training and EMI teaching pedagogy for students. Finally, the collaboration benefits not only EMI lecturers but also EAP teachers. Therefore, it is possible to develop multiple development opportunities for different stakeholders of the institution.