Farklı nötralizasyon maddelerinin deri kalitesine etkileri üzerinde bir araştırma
A Study on the effects of different notralisation materials to leather quality
  1. Tez No: 85646
  2. Yazar: AHMET TOSUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZCAN SARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Deri ve Kürk Teknolojisi, Leather and Fur Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Nötralizasyon, Neutralisation
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Deri Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
m ÖZET FARKLI NÖTRALİZASYON MADDELERİNİN DERİ KALİTESİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA TOSUN, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Fen Bilimleri Enstitüsü Deri Teknolojisi Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Özcan San Şubat 1999, 68 sayfa Bu araştırmada; pikle koyun derileri sadece nötralizasyon aşamasında farklı nötralizasyon maddeleri ve kombinasyonları kullanılarak standart bir reçete ile giysilik deri olarak işlenmiştir. Farklı nötralizasyon maddelerinin ve değişik kombinasyonlarının derilerin fiziksel ve kimyasal özelliklerine yaptığı etkiler karşılaştırmalı olarak araştrnlmıştrr. Sonuç olarak Mağnezyumoksit ve Sentetik yardımcı tabaklama maddesinin etkili olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT A STUDY ON THE EFFECTS OF DIFFERENT NEUTRALISATION MATERIALS TO LEATHER QUALITY TOSUN, Ahmet M So İn Department of leather Technology Supervisor: Assoc. Prof Dr. Özcan San February! 1999, 68 pages In this study. Pickle Sheep skins have been processed as being clothing leather with standart formula by using different neutralisation materials and chemical combinations only at the neutralisation stage. The effects that different neutralisation materials and their combinations have on the physical and chemical chacteristics of the leather have been searsched comparatively. As a result, It has been confirmed that magnesiumoxide and synthetic tanning materials are affective.