Bazı çim buğdaygillerinin yeşil alan performanslarına değişik biçim sıklıkları uygulamalarının etkileri
Effects of cutting intervals applications on the turf performances of some turfgrasses
  1. Tez No: 85657
  2. Yazar: BARIŞ UYAROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RIZA AVCIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Turf, Cutting Intervals, Turfgrass performance
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
m ÖZET BAZI ÇİM BUĞDAYGİLLERİNİN YEŞİL ALAN PERFORMANSLARINA DEĞİŞİK BİÇİM SIKLIKLARI UYGULAMALARININ ETKİLERİ UYAROĞLU, Banş Yüksek Lisans Tezi, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Prof.Dr. Rıza AVCIOĞLU Ekim, 1999, 60sayfa Bu araştırma 1997-1998 yıllarında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünün deneme tarlalarında yürütülmüştür. Araştırmada Agrostis stolonifera, Festuca arundinacea, ve Standart Karışım (%70 Lolium perenne, %10 Agrostis tenuis, %10 Poa pratensis ve %10 Festuca rubra) ile Cynodon dactylon ve Cynodon transvaalensis'in kimi özelliklerine değişik biçim sıklıklarının (5-10-15- 20 Gün aralıklarla) etkisi incelenmiştir. Bu amaçla üniformite, çimlenme ve çıkış, vejetasyon yüksekliği, doku, renk ve sıklık karakterleri ele alınmıştır. Elde edilen bulgular, değişik biçim sıklıklarının bu karakterler üzerine önemli etkiler yaptığım göstermiş, incelenen buğdaygiller arasında da önemli farklılıklar saptanmıştır. Anahtar sözcükler : Yeşil alan, biçim sıklığı, çim kalitesi
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT EFFECTS OF DIFFERENT CUTTING INTERVALS APPLICATIONS ON THE TURF PERFORMANCES OF SOME TURFGRASSES UYAROGLU, Bans MSc in, Field Crops Department Supervisor: Prof. Dr. Rıza AVCIO?LU October, 1999, 60pages This research study was conducted in the experimental fields of field Crop Dept. of Agric. Faculty, Ege University, Bornova, İzmir, Turkey during years of 1997-1998. Effect of different cutting times (5- 10-15-20 days intervals) on the various characteristics of Agrostis stolonifera, Festuca arundinacea, Local mixture and Cynodon dactylon and Cynodon transvaalensis. Some characteristics such as uniformity, rate of germination and emergence, vegetation night, texture, collor and density were tested for this aim. Results indicated that different cutting times were significantly effective on these characterictics and significant variations were determined among the turfgrasses tested.