Kızartılmış ve tütsülenmiş tilapia (oreochromis niloticus)'ların duyusal analizi
Sensorial analysis of firied and fumigated tilapias (oreochromis niloticus)
- Tez No: 85966
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Fumigation, frying, tilapia (Oreochromis niloticus) n
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 29
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ KIZARTILMIŞ ve TÜTSÜLENMİŞ TİLAPİA {Oreochromis niloticus)' LARTN DUYUSAL ANALİZİ Esra ASLAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANADİLİM DALI Danışman Jüri : Yrd. Doç. Dr. Mehmet ÇELİK Yıl : 1999, Sayfa: 21 : Yrd. Doç. Dr. Mehmet ÇELİK : Doç. Dr. Abdurrahman POLAT : Yrd. Doç. Dr. Suat DİKEL Bu çalışmada yağda kızartılmış ve tütsülenmiş tilapia (Oreochromis niloticusyiaxm duyusal analizi araştırılmıştır. Tütsüleme grubu olarak kuru tuzlanmış ve 2, 4, 6 saatlik salamurada tutularak tütsülenmiş gruplarla, yağda kızartılmış grup olarak beş farklı deneme grubu hazırlanmıştır. Duyusal değerlendirmenin sonucunda gruplar görünüş, çiğneme, koku ve lezzet bakımından 10 puan üzerinden 7.1 ile 8.4 arası puanla değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc. THESIS SENSORIAL ANALYSIS of FRIED and FUMIGATED TILAPIAS (Oreochwmis niloticus) EsraASLAN DEPERTMENT OF FISHERIES INSTUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Asst. Prof. Dr. Mehmet ÇELİK : Year: 1999, Pages: 21 Jury : Asst.Prof. Dr. Mehmet ÇELİK : Assco. Prof. Dr. Abdurrahman POLAT : Asst.Prof.Dr. Suat DİKEL In this study sensorial analysis of fried and fumigated tilapias were investigated. Tilapias were prepared in five different forms these are dried and salted pickled in brine for 2.4.6 hours fumigated and fried. At the end of the sensorial analysis groups were sconed between 7.1 and 8.4 out of ten on the basis of small general approavel, taste, quality of cheming and appereance criteras. Trial groups when evalnated on the basis of all featuraes, there was significant statistical differences on taste, small and general approavel (p0.05).