Yapısal kuram ilkeleri doğrultusunda hazırlanan bir ilköğretim fen bilgisi 7. sınıf 'hareket ve kuvvet' ünitesi 'basınç' dersinin ınternet destekli bir eğitim ortamında geliştirilmesi
Creating a science course of 'movement and force' unit, 'pressure' section for 7th grade elementary school, in an internet supported environment based on the principles of constructivist theory
  1. Tez No: 861339
  2. Yazar: ETHEM EVLİCE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET TEKDAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan eğitim, web tabanlı eğitim, e-öğrenme, moodle, Distance learning, web based instruction, e-learning, moodle
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Internet üzerinden uzaktan eğitim amacıyla birçok yazılım platformu kullanılmaktadır. Bu platformlar kullanım özelliklerine göre birçok farklılıklar göstermekle beraber temelde hepsinin yaptığı iş kullanıcıya eğitim materyallerini etkin bir şekilde sunmaktır. Bu araştırmada; yapısalcı kuram doğrultusunda uzaktan eğitimde kullanılmak üzere bir ders içeriği hazırlanmış ve öğrenci görüşleri doğrultusunda değerlendirilmiştir. Kurs yönetim sistemi olarak Moodle kullanılmıştır. Moodle, 70'in üzerinde dil desteği olan, açık kaynak kodlu bir kurs yönetim sistemidir. Bu çalışma iki aşamada gerçekleşmiştir. İlk aşamada Moodle kullanılarak bir ders içeriği hazırlanmış ve öğrenci görüşleri 'Yapısalcı çevrimiçi öğrenme ortamı anketi' ile değerlendirilmiştir. Bu anket 'İlgi, Eleştirel Düşünce, Etkileşim, Öğretici Desteği, Karşılıklı Destek, Yorumlama' adlı 6 bölümden oluşmakta ve her bölümde 4 soru olmak üzere 24 sorudan oluşmaktadır. Araştırmanın örneklemini Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın bulguları, hazırlanan ders içeriğinin yapılan değerlendirmeler sonucu eğitimsel nitelikler taşıdığı anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Many distance learning software platforms are used on the net. Although these platforms are shows a large variety of differences according to their using principles, in common their basic mission is to present educational materials to the users effectively. In this research, a course context is prepared to use in distance learning based on the principles of constructivist theory and evaluated through student reviews. Moodle is used as course management system. Moodle is an open source course management system which can support more than 70 languages. This study is performed in two stages. In the first stage, a course context is prepared with Moodle and student reviews were evaluated with a“Constructivist on-line learning environment survey”. This survey consists of 6 sections titled as;“Interest, Critical Thinking, Interactivity, Student Support, Mutual Support, Commenting”. The sampling of the research is, Ç.Ü. Institute of Social Sciences, Students of MA. The findings of the research; as a result of the evaluations, the prepared course context has educational qualifications.